Friday, December 7, 2007

Η γνήσια ελληνική γιορτή

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η πιο γνήσια ελληνική γιορτή. Πρόκειται για τη μέρα κατά της διαφθοράς. Όλοι οι Έλληνες αδελφωμένοι κι αγκαλιασμένοι θα ξεχυθούν στους δρόμους κλείνοντας το μάτι συνωμοτικά και στέλνοντας μήνυμα στους υπάνθρωπους των χωρών με τη γλωσσική πενία που δεν ξέρουν τι θα πει «λάδωμα», «μίζα», «γρηγορόσημο», «φακελάκι»...



Και ύστερα, με υψωμένους λοστούς, θα καταθέσουν στεφάνια στα τάγματα ασφαλείας που μεταλαμπαδεύουν τον ουσιαστικό ελληνικό πολιτισμό.

7 comments:

pølsemannen said...

Πολυαξιοπρόσεκτη και υπερβαθυστόχαστη ημετέρα μεγαλοκοπέλα,

Παρατηρώ ότι το μεγάλο Εψιλονιακό ημών έθνος έρχεται μόλις τρίτο εις τον ευγενήν αγώναν της διαφθοράς εις το Ευρωπαϊκόν πρωτάθλημα.

Τι κάνει η κυβέρνησις;

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Αντί να αφήσω σχόλιο εδώ, έγραψα άρθρο στο δικό μου ιστολόγιο:

http://diagoras.wordpress.com/2007/12/07/corruption_day

(Με τα σχόλια απενεργοποιημένα όμως, έτσι ώστε να σχολιαστεί εδώ.)

doctor said...

Μα... πως;

Πως... εξηγείται, οι έλληνες που είναι ανώτεροι όλων, που μιλάνε την πιο τέλεια γλώσσα, που έχουν τόσο ισχυρό πολιτισμό που ακόμη και ο Κίσσινγκερ, οι αμερικάνοι, οι εβραίοι, οι μασόνοι, οι μογγόλοι, οι νεφελίμ, οι χερουβίμ, οι εξωγήινοι, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η γυναικεία ομάδα πόλο της Νικαράγουα, θέλουν να εξοντώσουν, πως εξηγείται λέω, να είναι τόσο διεφθαρμένοι;
Α, το βρήκα: την διαφθορά την ... κάνουν οι αλβανοί και οι μετανάστες!
Ναι, ναι, αυτό είναι!

doctor

basik-ly said...

Μα φυσικά doctor!

Αυτοί κατέχουν άλλωστε ΟΛΑ τα πόστα!

αθεόφοβος said...

Tέλος πάντων ούτε εδώ δεν μπορούμε να ρθούμε πρώτοι;
Ντροπή!

Μεγαλοκοπέλα said...

Μα τι εκπληκτικοί σχολιαστές είστε όλοι εδώ, με την αβροφροσύνη σας και την ευστοχία σας!

Σας ευχαριστώ θερμά.

Το μόνο που με ξαφνιάζει αναφορικά μ' αυτή τη χώρα, είναι που τη θεωρώ... κράτος.

Ν.Α. Λάμπης said...

12.12.07
Aγαπητή μας Μ/κοπέλα,
παίρνω αμπάριζα και βγαίνω στο blog σας με τα δικά μου σχόλια, επισχόλια και ...σχολιανά, μην μού πει καμμιά κακιά γλώσσα ότι ολιγωρώ.
1. Χωρίς μίζα δεν παίρνει μπροστά ούτε αμάξι. Θα πάρει η κρατική μηχανή; Πού είναι το πρόβλημά μας με τη μίζα;
2. Πάσα μηχανή θέλει λάδωμα για να δουλέψει καλά, ακόμα και οι πιό απλές, π.χ. μιά χειραντλία, αλλοιώς φθείρονται γρήγορα και καίγονται, αχρηστεύονται. Εσείς θέλετε κοτζάμ κρατική μηχανή να δουλεύει εσαεί χωρίς λάδωμα; Γίνονται τέτοια πράμματα;;; Οι φήμες που διδίδουν μερικοί ότι, παρά το συνεχές λάδωμα, η ελληνική κρατική μηχανή είναι άχρηστη είναι ανυπόστατες και διαψεύδονται διαρρήδην!
3. Το φακελλάκι, κυριώτατα χρησιμοποιούμενο σε χώρους με εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις υγιεινής, π.χ. νοσοκομεία, είναι στοιχειώδες δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής προστασίας: Σκεφτείτε να δίνατε αφακέλλωτα χαρτονομίσματα στο γιατρό, με τόσα εκατομμύρια μικρόβια που κουβαλούν πάνω τους πηγαίνοντας από χέρι σε χέρι! Θα αυξάνονταν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις κατακόρυφα!!!
4. Το γρηγορόσημο είναι ένα από τα πολλά δείγματα της προχειρότητας με την οποία οι νεοέλληνες σχηματίζουν νέους γλωσσικούς όρους: Κακώς ονομάζεται έτσι διότι αν δεν το «κολλήσεις» πάνω σε μιά οικοδομική άδεια π.χ. δεν είναι ότι θα ΑΡΓΗΣΕΙ να εκδοθεί η άδεια αλλά δεν θα εκδοθεί καθόλου! Άρα πρέπει άμεσα να επινοηθεί και να καθιερωθεί νέος όρος, που να περιγράφει ακριβώς την κατάσταση. Για παράδειγμα προτείνω τον όρο "κρατικομηχανόσημο". Ή πιό εξειδικευμένα, όπως ήταν επί χούντας το «μπαλόσημο» στις άδειες και τα δάνεια ξενοδοχείων από το όνομα του τότε υπουργού τουρισμού Μπαλόπουλου (ή προέδρου ΕΟΤ, κάτι τέτοιο...), θα πρέπει να καθιερωθουν όροι όπως το εφοριόσημο, οδηγαδειόσημο, θυρωρόσημο, τραυματιοφορειόσημο... Ας γίνουμε κάποτε ακριβολόγοι.

@ Πολσεμάννεν
Καλά είναι, εσείς;;;

@ Διαγόρας
Θα ασχοληθώ ιδιαιτέρως με τις δικές σας απόψεις.

@ Doctor plus Basik
Ναί βέβαια, αυτοί φταίνε!
Παραλείψατε όμως να αναφέρετε ποιοί κρύβονται πίσω τους!
Η Ιντέλιτζενς Σέρβις, η CIA και η Αλ-Κάϊντα με τους ανομολόγητους σκοπούς τους κινούν τα νήματα των μεταναστών, που προάγουν την διαφθορά εν Ελλάδι.

@ Αθεόφοβος
Αρκούμαστε να είμαστε πρώτοι (και με διαφορά) στα τροχαία δυστυχήματα.
Είμαστε μάγκες εμείς, ρέεεεεε!!!

Ας μάς βοηθήσει ο Σπυρίδωνας, ο και θαυματουργός, λέει, ού και την μνήμην επιτελεί η Ορθόδοξος Εκκλησία σήμερον.

Γένοιτο (απλοεβραϊστί: Αμήν).