Wednesday, December 12, 2007

Το γλέντι συνεχίζεται

Τρελαίνομαι για απεργίες. Ειδικά των ελληνικών ΜΜΕ. Περνάω υπέροχα δίχως όλη αυτή τη μόλυνση να αιωρείται γύρω μου. Τα μιάσματα το βουλώνουν για ένα 24ωρο κι εγώ τραγουδάω ανέμελα "απεργία, γιορτή και σχόλη να 'ταν η βδομάδα όλη κι οι ειδήσεις να 'ταν μόνο καναδυό φορές το χρόνο..."

Ένας άλλος λόγος που τρελαίνομαι για απεργίες, είναι γιατί συνοδεύονται από διαδηλώσεις που μου χαρίζουν την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος δεν πέρασε. Ακούω τα ίδια συνθήματα και νομίζω πως βρίσκομαι στην εποχή λίγο μετά τη μεταπολίτευση. Το μεγάλο μας τσίρκο. Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. Χάρη στις απεργίες σώζεται η προφορική μας παράδοση και ακούγεται (πάλι) ο Μίκης Θεοδωράκης.

Οι συχνές διαδηλώσεις είναι βέβαια ό,τι χειρότερο για τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, αφού όλες αυτές οι κυρίες θεωρούν πως χάνουν τα απαραίτητα γραμμάρια από τον ποδαρόδρομο και δεν αποζητούν πια τον ιμάντα. Βέβαια, στις διαδηλώσεις δεν μπορούν να φοράνε τις σινιέ φόρμες και να το παίζουν επιμελώς ατημέλητες, αφού το σκληρό φως της μέρας απαιτεί πιο προσεκτικό μεϊκ-απ. Τουλάχιστον είναι ευκαιρία να δείξουν την καινούρια γκαρνταρόμπα και τα ασορτί αξεσουάρ τους. Είναι όντως αστεία όλη αυτή η τόσο υποσιτισμένη μάζα, αφού αρκούν τρεις εκπρόσωποί της για να καλύψουν το πιο φαρδύ πεζοδρόμιο.

Σήμερα, ανάμεσα στις απαιτήσεις για κρουασάν των 30 θερμίδων, φουά γκρα με μηδέν λιπαρά, δώρο μία φιάλη στις έξι Chateauneuf-du-Pape και δωρεάν πτήσεις με ελικόπτερο προς και από τα χιoνοδρομικά κέντρα, προβλέπεται να μάθουμε και τις τάσεις των απεργών στα ταξίδια των γιορτών: προτίμησαν άραγε και φέτος τα σαλέ ή έχουν επιλέξει ρεβεγιόν στην Καραϊβική, περνώντας και ένα τριήμερο στην Κούβα έτσι για να κάνουν το επαναστατικό τους καθήκον;

9 comments:

MenieK said...

αντιλαμβάνομαι τον σαρκασμό, ωστόσο δεν μπορώ παρά να αισθανθώ κάπως αδικημένη...
Νομίζω ότι αδικείς όλους εμάς που ήμασταν στην πορεία και δεν ανήκομεν στη συνωμοταξίαν των κυριών που περιγράφεις (και κυρίων που δεν περιγράφεις) αλλά ανήκουμε στην κατηγορία εργαζόμενοι των 1000 ευρώ...

Ν.Α. Λάμπης said...

@ MenieK

Ώστε περπατήσατε σήμερον... Και λέγατε και το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό»...
Να συμπεράνω ότι όπως είναι σήμερα, εκατοντάδες "ταμεία" με διορισμένες κομματικές διοικήσεις που τά λυμαίνονται (κυριολεκτικά), έτσι θέλετε να μείνει...

Το ότι η συγκεκριμένη ανίκανη {όπως ακριβώς κι οι προηγούμενες σοσιαληστ(ρ)ικές} θα τό κάνει χειρότερο, δεν είναι επαρκής δικαιολογία για κινητοποιήσεις. Ως αντένδειξη θα τό έβλεπα, μιθριδατισμό προκαλεί...

Αν δεν καθίσουν οι συνδικαλάρες, αλλά και οι "απλοί" εργαζόμενοι να μελετήσουν έναν ΑΛΛΟ τρόπο αντιμετώπισης της δια βίου περίθαλψης αλλά και της έντιμης φροντίδας για τους «απομάχους», ΑΛΛΗ από την γνωστή "σύνταξη", βράστα κι άστα.

Anonymous said...

«Ακούω τα ίδια συνθήματα και νομίζω πως βρίσκομαι στην εποχή λίγο μετά τη μεταπολίτευση.»

Τι 30, τι 40, τι 50 (χρόνια μετά τη μεταπολίτευση).
Συ είπας :-)

MenieK said...

@ν.α.λάμπη, δεν περπάτησα πορεύτηκα, μαζί με πολύ κόσμο που δε φώναζε "κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό" αλλά "κάτω τα χέρια από τα ταμεία".

Μεγαλοκοπέλα said...

@ meniek

Ενδέχεται να αδικώ και μια μικρή, πολύ μικρή μειοψηφία που βιοπορίζεται ΜΟΝΟ από το ΔΗΛΩΜΕΝΟ, ισχνό εισόδημα της εργασίας της.
Επίσης, έχω πάψει προ πολλού να αναγνωρίζω "κυρίους" στην Ελλάδα, αφού και οι ίδιοι (αυτο)αποκαλούνται "μαλάκες". Τελευταία, μάλιστα, παρατηρώ και μια ξέφρενη κούρσα από πλευράς "κυριών" για ισότητα στη "μαλακία".


@ ν.α. λάμπης

Παιδική νοοτροπία, παιδική αντίδραση. Η ενηλικίωση απέχει έτη ανασχηματισμών και διορισμών...

@ parisbrouzos

Είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε και άλλες δεκαετίες. Με προθυμότητα!

Ν.Α. Λάμπης said...

@ M/κοπέλλα

«Δεν είν' αλάργα το σκοτάδι: Κλείσ' τα μάτια να τό δείς».

Φιλάκια.

Archimidis P. said...

Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξεις το Μεγαλοκοπέλα σε Θεά! Το "περνώντας από την Κούβα για το επαναστατικό τους καθήκον...", έγραψε! :)

Ναπoλέων said...

...αλλού γι' αλλού ξεκίνησα...

Ήμουν κι εγώ emo ως χθές, τώρα ξαλλεγράρισα.

Κατα την, αληθώς σεμνήν και ταπεινήν γνώμην μου, η σωστή κομματική ποινή που πρέπει να επιβάλει ο Καραμανλής στον Μαγγίνα είναι να λειτουργήσει το ...αναψυκτήριό του.

(ακολουθεί διαφήμιση ελευθέρως αναδημοσιεύσιμη)

«««««
ΝΕΟ ΟΥΖΕΡΙ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

«Το Στέκι του Μάγγα»

@ Θαυμάσιοι μεζέδες σε τιμές που δεν σάς φέρνουν ζάλη.

@ Όλες οι καλές μάρκες ούζου για πολύυυυυ γλυκειά ζάλη.

@ Μπορούν να πίνουν (και να μεθύσουν...) ΟΛΟΙ από την παρέα σας!!!

@ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ:
Διαθέτουμε έμπειρους, ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και στο ΤΣΑ!, ινδούς σωφέρ για "μετά", που, ξεμέθυστοι αυτοί, θα οδηγήσουν με ασφάλεια το αυτοκίνητό σας σπίτι. Ελάχιστη επιπλέον χρέωση.

@ Μαγευτικό περιβάλλον μέσα σε 7,5 κατάφυτα στρέμματα.

@ Άνετος χώρος πάρκινγκ χωρίς χρέωση.

@ Νέα Διεύθυνση και Chef: Έμπειρος πρώην υπουργός.

@ Για το ρεζερβέ σας τηλ.: 210-67.10.130
»»»»»


αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

etalon said...

respect!