Sunday, May 18, 2008

Η Δημοκρατία της Μπούρδας

Είναι δεδομένο, άσχετα αν δεν συζητιέται αφού δεν συμφέρει, ότι για να λειτουργήσει η δημοκρατία χρειάζεται ένα άλφα επίπεδο.

Εάν ρίξετε μια ματιά γύρω σας θα αντιληφθείτε ότι αυτό το Α επίπεδο είναι πολύ… βήτα κατηγορίας.

Εξ ορισμού λοιπόν, η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παραδοσιακές δημοκρατίες της Δυτικής Ευρώπης γιατί οι κάτοικοί της δεν απέκτησαν ποτέ αυτό το απαραίτητο επίπεδο ούτε στα σπίτια, αλλά ούτε και στα σχολεία τους.

Στην Ελλάδα η Δημοκρατία είναι συνδεδεμένη με την έννοια του μπάχαλου, στη δε συνείδηση της άσχετης μάζας, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως είναι παγιωμένη ως «οργανωμένη αναρχία».

Ο ελληνικός λαός που τόσο αρέσκεται στο χάδεμα των αυτιών του από πολιτικά μπαλκόνια και εκκλησιαστικούς άμβωνες, δεν έχει καταφέρει να ξεστραβωθεί ακόμη και τώρα που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει.

Ζώο πάει εις τας Ευρώπας και τούβλο επιστρέφει.

Δεν έμαθε στο σπίτι του να συμβιώνει ούτε του δίδαξαν στο σχολείο να συνεργάζεται. Όλη του η ζωή είναι ένας... αθέμιτος ανταγωνισμός.
Όταν είναι από κάτω γλείφει ό,τι βρει σε προϊστάμενο, κι αν καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρό του και να βρεθεί από πάνω, χέζει τους υφισταμένους του.

Ακολουθεί σαν μαϊμού όλες τις τάσεις, τελευταίος και καταϊδρωμένος, αφού πρώτα αντισταθεί βλακωδώς, σπαταλώντας χρόνο και δυνάμεις. Μοναδικό μέλημά του να παραμείνει ηλίθιος αλλά να περνιέται για έξυπνος.

Η κουτοπονηριά του φάνηκε για άλλη μια φορά και με τον απαγορευτικό νόμο για το κάπνισμα που ΘΑ ισχύσει (όπως ισχύει και ο Κ.Ο.Κ.; Μα γιατί βάφουν τις ζέβρες για τους ιθαγενείς, αφού δεν έχουν μάθει τι είναι;) από τον Ιανουάριο του 2010.

Νέα δεν ήμουν ποτέ, αλλά σίγουρα θα γεράσω πολύ πριν δω την εφαρμογή του.

12 comments:

basik-ly said...

Και εις τας Γερμανίας, οι Έλληνες (και κυρίως οι Ελληνίδες) έχουν το πρόβλημα με την απαγόρευση!

doctor said...

Από νόμους άλλο τίποτα. Ποιος τους εφραρμόζει έτσι κι αλλιώς...
Ως μη καπνιστής ψιλοχαίρομαι πάντως.

doctor

Μεγαλοκοπέλα said...

@ basik

Μάλλον έχετε δίκιο για τις Ελληνίδες. Ακόμη και οι "προοδευτικές" (το είδα σε κάποιες φίλες μου) έχουν συνδυάσει το κάπνισμα με τη δίαιτα! Ορισμένες δε, είναι ικανές να κάνουν χιλιόμετρα προκειμένου να προμηθευτούν βιολογικά προϊόντα, καπνίζοντας στη διαδρομή ένα πακέτο!

@ doctor

Γιατί χαίρεστε, γιατρέ μου; Προεξοφλείτε ότι έστω και το 2010 ο νόμος θα εφαρμοστεί;

undercover gpr said...

"Όλη του η ζωή είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός"

αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Νεο-βλαχο-ελλήνων .

Θεικό άρθρο μπράβο .

IdentityCafe said...

Λοοολ Καλο!

gprok said...

Πολύ σωστά αυτά που λέτε.
Ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την ψυχοσύνθεση του νεοέλληνα είναι η στρατιωτική θητεία με τη μορφή που έχει.
Οι περισσότεροι Έλληνες περνάνε απ' αυτό το "σχολείο", όπου οι κυριώτερες δεξιότητες που αποκτώνται είναι η λούφα, το γλείψιμο, η ρουφιανιά, η καταπίεση των κατωτέρων, κλπ.
Αυτή η νοοτροπία μεταφέρεται στην οικογένεια και πάει λέγοντας.

pipidakos said...

Συμφωνώ κι επαυξάνω σχετικά με το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας!τελικά την εκπαίδευση που μας επιβάλλουν δεν την έχουν ούτε οι ίδιοι! τα γράφω κι εγώ στο blog μου pipidakos.blogspot.com!!

POLEMISTHS said...

Εαν επιθυμείς δες το blog http://greek-warrior.blogspot.com/ και εάν φυσικά συμφωνείς το διαδίδεις ευχαριστώ.

Κλαζoμένιoς said...

Διαφωνώ ριζικά, πειράζει;;;

Λέτε:
«Ζώο πάει εις τας Ευρώπας και τούβλο επιστρέφει.»


Ισχυρίζομαι:
Ωμόπλινθος, υγρός εις τας Ευρώπας τρέχει
και από κει οπτός, ζεστός μάς επιστρέφει.


Φαρμακοφιλάκια

Heliotypon said...

Ο "λόγος" είναι Ελληνική λέξη αλλά έχει μετεξελιχθεί η σημασία της. Τι είπα; έχει μεταλλαχθεί σαν τους καρκίνους! Μιλάμε για λόγια. Πολλά λόγια, χωρίς αντίκρυσμα. Κενά λόγια. "Δημοκρατία", "Δικαιοσύνη", "Παιδεία", "Ελευθερία", "Κυβέρνηση", "Αντιπολίτευση", "Βουλή" (αυτή κι αν είναι κενός λόγος...). Επίφαση είμαστε μόνο (μέχρι και ποστ έκανα γι' αυτήν).

Anonymous said...

kserete pws ana pasa stigmh eseis to mh zwon mporeite na egkatasta8eite monima eis ta eurwpas. Ena apo ta 8ewrhmata stis suzhthseis peri vlakeias einai pws otan kapoios dhlwnei eksupnos, eksorismou einai vlakas.
me ennohsate

Μεγαλοκοπέλα said...

@ martingale (ελληνιστί υποστέρνιον)

Επί της ουσίας έχετε να πείτε κάτι ή προτιμάτε τις γενικότητες και τις σοφιστείες;