Monday, March 17, 2008

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ KAΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS!


Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership "contract" EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere "contract" can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

5 comments:

Φακός said...

Αγαπητή κυρία,
καθόλου άδικο δεν έχεις.
Θα τό παλαίψω κι εγώ με τον τρόπο μου.

Άλλωστε το «μότο μου» είναι:

Για τό καρφί χάνεις το πέταλο.

Μιά "μικρή παραβλεψούλα" εδώ για τους «παλιοπούστηδες» και τις «παλιολεσβίες», σιγά που θ' ασχοληθούμε και με τέτοιους...,
και χάνουμε το παν...

Όπως συνήθως...

gay super hero said...

Σε ευχαριστώ θερμά για τη βοήθειά σου :-)

Μεγαλοκοπέλα said...

Μόλις χθες έπεσε στην αντίληψή μου και το εξής... απαράμιλλο.

natgralt said...

Εάν περιμένουν οι ομοφυλόφιλοι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα της μαγκιάς, της κλανιάς και της εξάτμισης σωθήκανε!
Οι περισσότεροι γνωστοί μου βλέπουν τους ομοφυλόφιλους ως "λούγκρες που καραδοκούν σε κάθε γωνία για να μας γ**ήσουνε" (Το να είναι βέβαια οι ίδιοι ενεργητικοί δεν το θεωρούν "π**στριλίκι" το θεωρούν "μαγκιά"). Εγώ είμαι μεν ετεροφυλόφιλος αλλά εάν δεν είχα ζήσει 10 χρόνια στο εξωτερικό να ανοίξει το μυαλό μου θα είχα καταντήσει και εγώ σαν κι αυτούς. Διότι αυτή είναι η Ελληνική νοοτροπία. Έτσι σε μαθαίνουνε να σκέφτεσαι από παιδί.

Οσον αφορά τώρα το συμβόλαιο συμβίωσης, θα πρέπει να το δούμε ως θετικό σημάδι γιατί αφού έγινε και αυτό σε μια χώρα όπου η εκκλησία έχει τόσο μεγάλη επιρροή, ωστε όποιος δεν θέλει να παντρευτεί να θεωρείται τουλάχιστον ύποπτος, και η απλή συμβίωση ετεροφυλοφίλων να θεωρείται αμαρτία, έ κάποια στιγμή θα γίνει και το άλλο, να θεσπιστεί δηλαδή ένα συμβόλαιο και για άτομα του ίδιου φύλου.
Και βέβαια και ο γάμος είναι δικαίωμα των ομοφυλοφίλων αλλά η απορία μου είναι η εξής: Γιατί να θέλουν οι ομοφυλόφιλοι να ακολουθήσουν έναν θεσμό ο οποίος στους ετεροφυλόφιλους αποδείχτηκε ότι είναι παντελώς αποτυχημένος;

Μεγαλοκοπέλα said...

@ φακός

Ακριβώς έτσι αγαπητέ!

@ natgralt

Συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος του σχολίου σου.
Είναι λάθος να νομίζει κανείς πως οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι "εντελώς διαφορετικοί". Δεν είναι παρά κοινοί θνητοί με "τα μίση, τα πάθη και τις αδυναμίες" τους. Ακριβώς όπως και οι ετεροφυλόφιλοι. Είναι καλό να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται έστω κι αν ο γάμος "αποδείχτηκε παντελώς αποτυχημένως". Θα αντιστρέψω το ερώτημα: Γιατί, αν είναι όπως το λες, εξακολουθούν να παντρεύονται οι ετεροφυλόφιλοι;