Wednesday, September 12, 2007

Μακεδονομάχοι

Ηρεμήστε καλέ, ηρεμήστε!

Ξεσπαθώσατε όλοι, σχετικοί και άσχετοι, από τη μια προτείνετε τον όρο ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) κι από την άλλη επιμένετε να αποκαλείτε τη γειτονική χώρα "Σκόπια".
Πού νομίζετε πως μπορείτε να φτάσετε με τα καραγκιοζλίκια σας;

Τα έχουμε πει και άλλοτε:
Αφενός το ΠΓΔΜ δεν προφέρεται στα ελληνικά γι' αυτό και οι πολιτικώς ορθοί χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο FYROM που τουλάχιστον έχει δύο φωνήεντα. Αφ' ετέρου, όπως κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος γνωρίζει, πολύ συχνότερα γίνεται λόγος για την "Αμερική" παρά για τις ΗΠΑ ή επί το λαϊκότερον ΕΠΑ (Ηνωμένες ή Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής), από το τελευταίο, ως είθιστε, συνθετικό.

Δεν ξέρω αν εσείς έχετε ακούσει ποτέ τον όρο ΗΠΑμερικάνοι, εγώ ποτέ!

Τι μαθαίνουμε σήμερα στα ΝΕΑ;

Βέβαια, η εφημερίδα, αλλού στοχεύει.
Πλην όμως, γίνεται βασιλικότερη του βασιλέως και γελοιοποιείται.

Έχω βιβλίο Γεωγραφίας από την περίοδο της ΧΟΥΝΤΑΣ. Ντοκουμέντο, ναι. Νας σας αποκαλύψω ότι αναφέρει τη Μακεδονία ως... Μακεδονία;

Μήπως δεν ήταν αρκούντως εθνικιστές ή κομμουνιστοφάγοι ο Παπαδόπουλος και οι λοιποί δικτάτορες;

6 comments:

pølsemannen said...

Μα τι λέτε αγαπητή;

Το ΠΓΔΜ προφέρεται ΠΟΥΓΟΥΔΟΥΜΟΥ (Όπως ΔΑΠ - ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ).

Τώρα για μένα, θα έπρεπε να συμβιβαστούμε με κάτι σε στυλ Slavomakedonija ή Nova Makedonija, ή κάτι τέτοιο. (Μετά Χριστόν Προφήτης ο δικός σου)

Τώρα έτσι όπως τα κάναμε, στο Φάρτβιλ του Τέξας (Λέμε τώρα) ακούνε "Μακεδονία" και λένε "Μα καλά τι είναι αυτό;".

Όχι σοβαρά, το πόπολο στις ξένες χώρες πλέον συνδέει το όνομα με "Μακεδονία" με την πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας διότι όλα τα ξένα ΜΜΕ την αναφέρουν συνήθως έτσι χάριν συντομίας, εκτός εάν στριγγλίξουμε εμείς σαν υστερικές γεροντοκόρες.

Όσο για τις χουντάλες, εκλάμβαναν το όλο θέμα σαν γεωγραφικό προσδιορισμό κάποιας επαρχίας, άλλωστε όσο οι Σλαβομακεδόνες ήταν μέσα στην Γιουγκοσλαβική ομοσπονδία δεν είχαν τόσο δυνατή φωνή όπως τώρα που είναι αμερικανικό προτεκτοράτο.

SPY said...

"Έχω βιβλίο Γεωγραφίας από την περίοδο της ΧΟΥΝΤΑΣ. Ντοκουμέντο, ναι. Νας σας αποκαλύψω ότι αναφέρει τη Μακεδονία ως... Μακεδονία;"

Δεσποινίς Μεγαλοκοπέλα παρακαλείσθε να το αποκαλύψετε όπως και δήποτε!
Αυτό θα ήτο μια αποστομωτική βόμβα προς όλους τους ελληνορθόδοξους τσολιάδες.
Και αν δε θέλετε, στείλτε τα ντοκουμέντα στην αφεντιά μου να τους περιλάβω εγώ.

Ναπoλέων said...

13.9.07
@ Γουνάθρωπε
(εγώ έτσι σε μεταφράζω/ονομάζω, γούστο μου και καπέλλο μου!):
Το Slavomakedonija δεν το δέχονται οι ίδιοι διότι θα τά έβρισκαν σκούρα από την ισχυρή αλβανική μειονότητα που έχουν (~40%) οι οποία δεν θα δεχτεί ποτέ να έχει ο τίτλος της χώρας σχέση με τους σλάβους, που οι ίδιοι δεν νομίζουν ότι είναι.
Το Nova Makedonija το είχαμε απορρίψει εμείς δια του τότε υπουργού μας εξωτερικών υπερεθνι-κάφρο-νος Σαμαρά, όπως κι όλο το "πακέτο" Πινέϊρο, δεν γίνεται να επανέλθουμε.

Εγώ «προτείνω», τι προτείνω δηλαδή, που πλέον με την υπερηλιθιότητά μας και την ιδιοτέλεια Σαμαρά (ζαλίστηκε από την μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και νόμισε ότι θα φτιάξει μεγάλο κόμμα ο άνθρωπος...) ΟΛΟΙ πιά έτσι την ονομάζουν, όταν δεν ακούμε εμείς..., προτείνω το σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Να τους στείλουμε μάλιστα και ελληνικά διαβατήρια ως γνησίων τέκνων του "Μεγάλου" Αλέξανδρου και να ...καθαρίσουμε σ' αυτό το γελοίο, και πολύ χασούρικο για μάς, παιχνίδι.

Μη γελάτε (αν γελάσατε...): Ποιός δηλαδή εχέφρων είναι βέβαιος για την γνησιότητα της καταγωγής του, όταν επί τρείς χιλιάδες χρόνια γίνονταν ο χαμός στα Βαλκάνια από μεταναστεύσεις φυλών, επιδρομές, κατακυριεύσεις, ενσωματώσεις, εθνοκαθάρσεις!
Άστα να πάνε...
Μόνο ο ...Παπαθεμελής είναι βέβαιος. Αυτός δήλωσε επανειλημμένα ότι είναι ΓΝΗΣΙΟΣ έλλην!
Μπορεί κι ο Νομάρχης/τραγουδιστής. Δεν ξέρω, θα σάς γελάσω.

@ Κατάσκοπε
Μην χάνεσαι, υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΗ απογραφή του Ελληνικού Κράτους, του 1925 νομίζω, που σαφέστατα αναφέρει την Μακεδονική, ως ιδιαίτερο γλωσσικό (σλαβόφωνο) ιδίωμα και δίπλα αναγράφει πόσοι μετρήθηκαν ότι την μιλούσαν τότε...
ΕΝΤΟΣ των ελληνικών συνόρων, δέ.

Γκέγκε, μπίρο μ' ;;;
(Αλβανοτούρκικο είναι αυτό...)

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων
εκ της ΓΝΗΣΙΩΣ(*) ελληνικής ευάνδρου Ηπείρου αρύων την καταγωγήν.

Έ! τώρα και σείς... μην βαράτε! Έχουμε κι ένα κάποιο Μέτσοβο (το χωριό του Αβέρωφ), κάποια Λέλοβα (το χωριό του προσπάπου μου), κάποια Σκλίβανη (το χωριό του Φερεντίνου...), κάποια Ντραμπάντοβα (=Κρυονέρι), κάποια Σερβιανά και πολλά άλλα τέτοια τοπωνύμια, τα οποία η αντεθνική προπαγάντα διαδίδει ότι είναι σλαβικά... Κακοψόφο νά 'χουνε οι εχθροί μας!

Ναπoλέων said...

13.9.07

Μαγαλοκοπέλα μου, που όλο κάτι βρίσκεις και μας ανάβεις τα αίματα, παρά την ...ηλικία σου:

Προσωπικά τους κατοίκους των ΗΠΑ τους λέω και τους γράφω (όπως και κάτι άλλοι...) Ηπάνους, όχι Αμερικάνους.

Προφανώς δεν έπεσες πάνω σε κάνα τέτοιο κείμενο.

Προσπαθούν οι κακόμοιροι να φτιάξουν "έθνος" αλλά δεν έχουν καταφέρει και πολλά...
Ακόμα είναι σαφείς οι διαχωρισμοί ανάμεσα σε μαύρους, λατίνους, κινέζους, εβραίους (ως ...φυσικόν) αλλά και αγγλοσάξωνες, ιρλανδούς, πολωνούς, έλληνες, ρώσσους και πολλούς άλλους, ών ουκ έστιν αριθμός...

α-α-ειρήνη
Ναπολέων

Μεγαλοκοπέλα said...

@ spy

Το βιβλίο φέρει τις υπογραφές των "διδασκάλων" Δ. Σαββίδη, Κ. Τσέλιου και Σ. Κερατσοπούλου - δίπλα στα ονόματα υπάρχουν οι διευθύνσεις τους.

Εκδ. Κουτσάρη, 1974

Ναπoλέων said...

15.9.07/02.00

Aκολουθεί ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ διαφήμιση:

14 χρόνια οι "μέν", 19 χρόνια οι ..."δέν", 33 χρόνια σύνολο και δεν τους βαρεθήκατε ακόμα;;;

Πολύ ωραία!!!

Καταψηφίστε τους λοιπόν, για να μην πάρει κανείς τους ...αυτο-α-δυναμία και έτσι να αναγκαστούν να κυβερνήσουν ΜΑΖΙ !
(«Μαζί» δεν μάς τσαμπουνάν συνέχεια;)

Θά 'ναι η ισχυρότερη ελληνική κυβέρνηση όλων των αιώνων !

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος