Friday, September 7, 2007

Έξι μαντράχαλοι χωρίς καθόλου τσίπα

Ο ένας σου προκαλούσε ναυτία με το πέρα δώθε κούνημα και την σκηνοθετημένη ψευτοαυτοκριτική του, ο άλλος σε υπνώτιζε με την άνευρη, γεμάτη λάθη ομιλία του...

Η τρίτη η μικρότερη (λέμε τώρα) με τις γνωστές αερολογίες της κι ο μουσάτος σε ντελίριο με την άποψη «εγώ αυτά ξέρω, αυτά θα πω, και θα τα πω με γούστο»...

Μαζί με τους δύο χριστιανούς ορθόδοξους αποτελούσαν το πάνελ της εθνικής υποκρισίας.

Κανένας δεν απαντούσε συγκεκριμένα στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν, ενώ όλοι ανεξαιρέτως - πολιτικοί και δημοσιογράφοι - χρησιμοποίησαν το όνομα «Σκόπια» αναφερόμενοι στην ΠΓΔΜακεδονίας.

Αυτοί ακόμη μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν (αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας των κομμάτων μετεκλογικά) διεθνείς διαπραγματεύσεις και βέτο ονειρεύονται (όταν όλη η υφήλιος μιλώντας για Μακεδονία εννοεί πλέον το κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια)

Με τα ψηφοδέλτιά τους γεμάτα ηθοποιούς, τραγουδιστές, σαλτιμπάγκους, ξέκωλα και γλάστρες, επιμένουν πως θα σώσουν τον τόπο τη στιγμή που το ρουσφέτι, η διαφθορά, η αγραμματοσύνη και η απαξίωση οποιασδήποτε ικανότητας καπελώνουν ολοένα και πιο δυναμικά τον καθημερινό βίο.

Μαυρίστε τους.

3 comments:

pølsemannen said...

Είσθε κακιά.

Εμένα οι γκριμάτσες του κυρίου Κωστάκη μου φάνηκαν πολύ μεταρρυθμιστικές, ο δε κύριος Γεωργάκης θύμισε Μπαμπινιώτη μετά από 23 μπουκάλια ουίσκι.

Καραμούζα said...

Μα ΑΥΤΟΣ ακριβώς είναι ο στόχος τους, καλή μου. Ένα "εκλογικό σώμα" χωρίς καμμιά διάθεση ανάμιξης στα κοινά, να ψηφίζει έτσι κάπως ...εθιμοτυπικά και βεβαίως να πληρώνει, σεμνά και ταπεινά, τους φόρους.

Σε όλες τις άλλες τάξεις επαγγελματιών, όταν κάποιος κάνει μιά λαδιά, μιά βρωμιά, κοιτάει να την κρύψει.
Εντελώς αντίθετα η τάξη των πολιτικών όχι μόνο δεν κρύβει τις πομπές της αλλά φροντίζει να τις διαδίδει "urbi et orbi", ώστε να μην τολμά κανείς έντιμος πολίτης να μπεί μέσα και τους χαλάσει τη ...σούπα.
Ποιούς περίμενες λοιπόν να βάλουν στα ψηφοδέλτια, τώρα και ...εσαεί;
Και τυχόν εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα...

basik-ly said...

"Το πάνελ της εθνικής υποκρισίας" - τα είπες ΟΛΑ.