Monday, August 20, 2007

Φτου, φτου


Τώρα που η χώρα-ανέκδοτο κατάφερε να βρει ακόμη πιο γελοίο θέμα να ασχολείται (βλ. εκλογές), άφησε ΤΟ βιβλίο κατά μέρος.

Στην εποχή του Internet είναι τραγελαφικό οι λαφυραγωγοί φωστήρες, που διαδίδουν πως θα σώσουν τον καμμένο αυτό τόπο με τον σαχλό λαό, να επιμένουν σε ΕΝΑ και μοναδικό σχολικό εγχειρίδιο (το εν-χοιρίδο θα τους άρμοζε καλύτερα).

Αλλά πώς αλλιώς θα διατηρούν τον λαό στο θαυμαστό επίπεδο σάχλας να πιστεύει πως το φυλαχτό του Καραμανλή είναι πιο θαυματουγό από τα τόσα του Χριστόδουλου; Αν αναζητούσαν το λόγο μπορεί να μην πίστευαν καν στα φυλαχτά.

Κι αυτό δεν το θέλει ούτε η Κανέλλη.

8 comments:

Ναπoλέων said...

21.8.07/03.30

«Κουκλίτσα μου κερένια...»

Αργείτε λίγο (όπως σάς κατηγορεί και το "κουνούπι") αλλά βαράτε άγρια...

Και ίσως και λίγο άγαρμπα, θα τολμούσα να πώ.

Μην ξεχνάμε ότι κι εσείς κι εγώ κι η MenieK, ας πούμε, «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» (Χόχουτ)
στο "γίγνεσθαι"...
Ότι ... «τοιούτοι έπρεπον ημίν αρχιερείς»...

Νυστάζω όμως τώρα. Περισσότερα αύριο, μεθαύριο.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος

Emilly said...

Μπράβο σας Μεγαλοκοπέλα!
Πολύ καλά τα λέτε!
(Ξανά):
Μπράβο σας Μεγαλοκοπέλα!
Πολύ καλά τα λέτε!

MenieK said...

Αγαπητέ Ναπολέων, παρακαλώ να με αφήσετε στο μίσος τον πόλεμο και τον βαρύ οπλισμό μου...
Αποδέχομαι μόνο το (μικρό) μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και (χωρίς ίχνος ελιτισμού αλλά τάσεις αναχωρητισμού) αρνούμαι να σηκωσω (στις μικρές μου πλάτες) την ευθύνη ενός (κρατικά οργανωμένου) ολόκληρου λαού...
Και μιας και πιάσαμε τους κεντρικοευρωπαίους... Εγώ προτείνω να αφήσουμε τον Ρολφ Χόχουτ των ερώτων στη Γερμανία και του αντιπροσώπου στην άκρη, μαζί με τον Πάβελ Κόχουτ του φτωχέ μου φονιά και του είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και να πιάσουμε τον Μούζιλ του ανθρώπου χωρίς ιδιότητες και του περί ανθρώπινης βλακείας, όπου τεκμαίρεται η μεγάλη (τεράστια) αλήθεια ότι οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι γιατί οργανώνονται και φροντίζουν να αναγάγουν την ηλιθιότητά τους σε μοναδική πραγματικότητα μέσω της καθιέρωσής της ως νόμου, ιδεολογίας, αλήθειας, πίστης και γενικά αιτιών και αφορμών σταυρο(ημισεληνο)φοριών από αυτές που λατρεύουν οι Κανέλες (πιθανά και οι Γαρυφάλες)
Σχετικοάσχετο, που λέει και η Κερασιά, αλλά τώρα μου 'ρθε: Αυτή η γυναίκα είναι δυο μυρωδικά σε ένα... (spicy baby! που λέει και ο τύπος σε κάποια διαφήμιση)

Ναπoλέων said...

21.8.07
Το έργο τότε (45 χρόνια πρίν...) του Πάβελ Χόχουτ έλεγαν ότι είναι όχι Κόχουτ. Προφανώς εσύ το γράφεις σωστότερα. Τον άλλον τον συνονόματο γερμανό, δεν τον ξέρω.
Όσο για την συνυπευθυνότητα και τον αναχωρητισμό, θα σού "τσιτάρω" δύο:
1. Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών.
(Βάλε όπου θέλεις εισαγωγικά, η ουσία μένει η ίδια).
2. ...Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν
να την περνάω φίνα...
δεν πήγες ούτε θα πας μάλλον. Αλλά και να πας, ποιός σού εγγυάται ότι το Κράτος της Βλακείας θα σ' αφήσει ήσυχη; Αυτό είναι το, κατ' εμέ, μεγαλύτερο πρόβλημα του αναχωρητισμού.

Περί του κανελλί προσώπατου και των ομοίων, εγώ λέω μάλλον πολύ χειρότερα, μή ...πληκτρολογήσιμα...

Μίσος - Εξοπλισμοί - Πόλεμος
Ναπολέων

Ναπoλέων said...

21.8.07
Συγνώμην για τον ενικό.
Δεν έχω εξοικειωθεί καλά ακόμα.
Ν.

MenieK said...

Ο πληθυντικός είναι ξενόφερτος και βαρετός.
Στη ζούγκλα (στο ποσοστό που παραμένει ζούγκλα) με τον Ταρζάν (παρεμπιπτόντως, ποτέ μη λες ποτέ) επικρατεί η φυσική επιλογή. Και η φύση δεν είναι ούτε κακή ούτε καλή, ούτε έξυπνη ούτε χαζή, ούτε τρυφερή, ούτε σκληρή. Είναι απλά η φύση...Δεν έχω ψευδαισθήσεις αλλά δε με χαλνάει κι όλας :)
Όσο για την αδράνεια των (μέ όλη την απλούστευση του όρου) καλών ως αιτία της κακίας των κακών, έχω δυο παρατηρήσεις. Κατ' αρχάς μου φαίνεται ως άλλοθι των (με όλη την απλούστευση του όρου) κακών (Δλδ. Εγώ κάνω τα σημεία και τα τέρατα, αλλα εσύ είσαι χειρότερος γιατί δε με σταματάς. Δε φταίει ο εμπρηστής, φταίω εγώ που δεν είχα δηλώσει εθελοντής δασοφύλακας...Δεν σου κάνει λίγο σολιψιστικό αυτό?)
Και επιπλέον η αδράνεια είναι ένας τόσο σχετικός όρος όσο και ο όρος δράση (Πήγαινε στο blog του ίνδικτου (δε βάζω το λινκ γιατί γράφω από δημόσιο ΗΥ και πρέπει να συντομεύω) στα σχόλια του ποστ "ένα μικρό διάλειμμα σοβαρότητας" και θα καταλάβεις τι έννοω)
Μ' αρέσει καλύτερα η νέα υπογραφή :)

Ναπoλέων said...

23-8-07/01.00
@MenieK
Η ωραιότατη ανασκευή σου στο πασίγνωστο "τσιτάτο" με εντυπωσίασε. Δείχνει, αν μη τι άλλο, οξύνοια, κι ας έχεις γράψει πως το IQ σου ανήκει στη ...χλωρίδα. Μάλλον υπερβολικά σεμνοταπεινή είσαι...
Δεν είναι δυνατόν όμως να πεισθώ ύστερα από ...άπειρα χρόνια εγκόλπωσης και πρακτικής.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
(κι άσε τις αντιστροφές, δεν χρειάζεται να αποδεικνύεις συνέχεια ότι είσαι αποδομίστρια, φαίνεται εκ του μακρόθεν...)
Ναπολέων

Heliotypon said...

Το κακό είναι ότι την αγαπάμε πολύ, πάρα πολύ, τούτη τη σαχλή, την ηλίθια, την κρετίνικη χώρα που το παίζει "Ευρώπη" και που μιλάει, δια στόματος πρωθυπουργού, για φυλαχτά!!! Να πώ "ντροπή"; Ποιό αυτί απ' αυτά θα ιδρώσει;