Thursday, April 26, 2007

Αφέλειες δεξιά και αριστερά

Και αίφνης, εκεί που στη χώρα της θάλλουσας φραπελαίας όλα πήγαιναν ρολόι στον αθλητισμό, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, στο φιλανθρωπικό χρηματιστήριο και στα ανοιχτά πελάγη, σε σημείο που ζήλεψε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δήλωσε ότι όλα είναι διεφθαρμένα και οι πάντες εξαγοράζονται, προέκυψε το πρόβλημα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων - μπουτίκ ή, αλλιώς, της στενής. Από ώρα σε ώρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις των νονών της νύχτας που και περισσότεροι είναι και μεγαλύτερο κύρος έχουν. Εδώ είναι δημοκρατική χώρα και η πλειοψηφία κερδίζει. Τι νομίζατε;



Ξεσηκώθηκαν, λοιπόν, οι φυλακισμένοι και ζήτησαν να μην τους δέρνουν, επιβεβαιώνοντας μ’ αυτή την κίνηση-ΜΑΤ ότι το θράσος σ’ αυτό το ευνομούμενο κράτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δηλαδή ποιον θα δείρουν οι φύλακες τώρα που τα ΜΑΤ σε άλλου είδους κινήσεις έχουν αναλάβει τους συνταξιούχους και τους φοιτητές; Θέλετε να πάθουν αρτηριοσκλήρωση και μετά να λέτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Δεν βλέπετε που με ξενοκίνητη πρωτοβουλία κοντεύει να διαδοθεί στην ελληνική επικράτεια η άποψη ότι δεν πρέπει να δέρνουμε τα παιδιά μας; Αναλογίσθηκε κανένας υπεύθυνος πού θα βγάζουνε τ’ απωθημένα της αποτυχημένης βαφής οι μανούλες; Πού θα ξεσπάνε οι πατερούληδες όταν αντί για τη ντάμα κούπα τους ήρθε το δέκα μπαστούνι; Αν περάσει κι αυτό, τίποτε δεν μας σώζει από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης που σπέρνει τα (θού Κύριε) ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό και τα μυαλά πανέ αυτής της χώρας αντιστέκονται.


Εδώ, σε όχι και τόσο παγκόσμια πρωτοτυπία, θα συνεχίσουμε να δέρνουμε αυτούς που μπορούμε και κατά προτίμηση μαζικά. Και ορισμένοι θα επιδεικνύουν λίγο μεγαλύτερο ζήλο, κάθε που τα ρεπορτάζ από τους χώρους των βασανιστηρίων της χούντας θα τους ανάβουν τα αίματα.


Ποιος είπε πως παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι;

4 comments:

Elias said...

Απ' τον Παράδεισο βγήκε.

(Το θέμα είναι ότι σ' αυτή τη χώρα ακολουθούμε τη μέθοδο του Καραγκιόζη: δέρνω εκεί που με παίρνει και γλύφω εκεί που δε με παίρνει).

Μεγαλοκοπέλα said...

Η μητέρα μιας καλής μου φίλης λέει: οι Έλληνες είναι σαν τα περιστέρια - όταν είναι χαμηλά έρχονται και τρώνε από το χέρι σου, όταν είναι ψηλά σε κουτσουλάνε!

Elias said...

Τα περιστέρια είναι σαν τους Έλληνες: αράζουν στο Θησείο και στο Κολωνάκι, ενώ η μάσα τους είναι συνδεδεμένη με το χώρο της Βουλής.

Μεγαλοκοπέλα said...

Εξαιρετικό!