Tuesday, October 27, 2009

άλλο ΟΧΙ άλλο

Θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα

Από τη μια
"το Σύνταγμα της Ελλάδας καθιερώνει την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ως την επικρατούσα θρησκεία, αλλά συγχρόνως προστατεύει το δικαίωμα κάθε πολίτη να επιλέγει τη θρησκεία του, η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα αυτό",

από την άλλη
"μη-ορθόδοξες θρησκευτικές ομάδες αντιμετωπίζουν διοικητικά εμπόδια ή νομικούς περιορισμούς στην άσκηση της λατρείας τους..."

Υποτίθεται ότι "απαγορεύεται ο προσηλυτισμός" (εκτός κι αν προέρχεται από την επίσημη εκκλησία του κράτους) και ότι "από το 2006 δεν έχουν εκδοθεί νέες άδειες λειτουργίας τόπων λατρείας".

Αγαπητοί φορολογούμενοι συμπολίτες, ως πότε θα πληρώνουμε το παπαδαριό;

3 comments:

ellinaki said...

Έχω βάλει counter και περιμένω. Δευτερόλεπτο - δευτερόλεπτο μετράω!

info press said...

Τι λες τώρα;

Το 61% των Ελλήνων μάλλον θα θυσίαζαν την ζωή τους για να προστατέψουν την θρησκεία τους.

Δεν αξίζει τον κόπο αυτή η χώρα πια.

Heliotypon said...

Μερικές φορές νοιώθω πως ζω στον μεσαίωνα. Παπάδες ακόμη (δεν έχει σημασία ποιάς θρησκείας), στην εποχή της πληροφορικής. Θρησκευτικά μυθεύματα που δεν έχουν καμία απόδειξη, έτσω ένδειξη, να μας παρουσιάσουν για να μας πείσουν. Πείθουν τους πιστούς τους με την πλύση εγκεφάλου από την νηπιακή ηλικία και τους ακολουθούν μέχρι τον τάφο. Δεν είναι περίεργο πως το καταφέρνουν, αφού εκμεταλλεύονται αυτόν τον μεταφυσικό φόβο που είναι έμφυτος σε κάθε ανθρώπινο ον (τα άλλα όντα είναι τυχερά γιατί δεν ξέρουν ότι κάποτε θα πεθάνουν). Νομίζω δεν θα δούμε εξαφάνιση των θρησκειών πριν περάσουν πολλές εκατοντάδες, ή και χιλιάδες, χρόνια. Δυστυχώς!