Wednesday, May 27, 2009

Η γελοιότητα συνεχίζεται

Το ότι η Ελλάδα είναι μια γελοία χώρα, ανίκανη να τηρήσει τους νόμους που η ίδια μάταια θεσπίζει, θα το ξαναζήσουμε μετά την 1η Ιουλίου και τα... αντικαπνιστικά μέτρα.

Τ'ελλημπανίζειν ενός λαού-junky.

2 comments:

ellinaki said...

Σήμερα μπήκε ο αφεντικός στο γραφείο, και με ένα υπεροπτικό ύφος δήλωσε: "Από 1η Ιουλίου, θα καπνίζουμε όλοι με κλειστά τα παράθυρα και ανοιχτά τα air-condition".
Κοινώς... μη διανοηθεί κανείς να ζητήσει το αζήτητο...

Heliotypon said...

Με πόνο επιβεβαιώνω ότι η Ελλάδα είναι μιά γελοία χώρα. Οι μισοί νόμοι δεν τηρούνται καθόλου κι αν διανοηθείς να ζητήσεις να τηρηθούν μπορεί να βρεις και τον μπελά σου. Πριν από αρκετά χρόνια, όταν το κάπνισμα είχε απαγορευτεί σε δημόσιες υπηρεσίες, περίμενα στα ΕΛΤΑ τη σειρά μου για να παραλάβω ένα δέμα. Ο μπροστινός μου, μάγκας και τσαμπουκάς, κάπνιζε αρειμανίως κι όταν του έδειξα την απαγορευτική πινακίδα με απείλησε να με δείρει. Πήγα στην διευθύντρια και της ζήτησα να εφαρμόσει αυτό που έγραφε η πινακίδα που με εντολή της είχε αναρτηθεί. Με κοίτταξε περιφρονητικά και μου είπε "ε, τι να κάνουμε, αφού καπνίζει ο κόσμος". Της ζήτησα να καλέσει την αστυνομία κι εκείνη μου είπε ότι δεν είναι δική της δουλειά αυτή. Ο τσαμπουκάς είχε σκάσει στα γέλια και μόνο που δεν με έδειρε όταν πήγα να ξαναστηθώ στην ουρά!

Θυμίζω ότι και ο προηγούμενος νόμος για διαχωρισμό χώρων για καπνιστές και μη ποτέ δεν τηρήθηκε. Γιατί να τηρηθεί ο νέος;