Friday, May 30, 2008

Γάμοι Ομοφυλόφιλων

Πολύ, πάρα πολύ καλά κάνει η (ελληνική) εκκλησία και δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει την άποψή της κατά των ομοφυλόφιλων (γάμων).

Δεν μας αφήνει έτσι να ξεχνάμε τον σκοταδιστικό και οπισθοδρομικό ρόλο της, τη λυσσώδη αντίθεσή της απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε κάθε νέα κατάκτησή τους.

Thursday, May 29, 2008

Το... Edelweiss

Κανονικά, για την πολιτική ορθότητα του πράγματος, θα έπρεπε να λέγαμε οι ΗΠΑμερικανικές εκλογές.
Το είχα δει κάπου γραμμένο και μου άρεσε. Είχε να κάνει με την ταλαίπωρη ΠΓΔΜ (η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πάει να ξεπεράσει σε εθνικιστικές κορώνες το κακόφωνο ντουέτο Άνθιμου-Ψωμιάδη) και την ονομασία της.

Η άποψη των Ελλήνων για το εκλογικό ζεύγος Χίλαρι – Ομπάμα (έχει σημασία και η χρήση του μικρού και του μεγάλου ονόματος αντιστοίχως), μου θυμίζει τα λευκώματα που κρατούσαμε στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και τις πρώτες του Γυμνασίου.
Καμιά μας δεν το είχε δει, κι όμως, από όλα τα λουλούδια προτιμούσαμε το EDELWEISS!

Τι να περιμένει όμως κανείς από μια χώρα που αποχωρεί άτακτα ή που η νεολαία της φέρεται τόσο φασιστικά;

Sunday, May 18, 2008

Η Δημοκρατία της Μπούρδας

Είναι δεδομένο, άσχετα αν δεν συζητιέται αφού δεν συμφέρει, ότι για να λειτουργήσει η δημοκρατία χρειάζεται ένα άλφα επίπεδο.

Εάν ρίξετε μια ματιά γύρω σας θα αντιληφθείτε ότι αυτό το Α επίπεδο είναι πολύ… βήτα κατηγορίας.

Εξ ορισμού λοιπόν, η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παραδοσιακές δημοκρατίες της Δυτικής Ευρώπης γιατί οι κάτοικοί της δεν απέκτησαν ποτέ αυτό το απαραίτητο επίπεδο ούτε στα σπίτια, αλλά ούτε και στα σχολεία τους.

Στην Ελλάδα η Δημοκρατία είναι συνδεδεμένη με την έννοια του μπάχαλου, στη δε συνείδηση της άσχετης μάζας, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως είναι παγιωμένη ως «οργανωμένη αναρχία».

Ο ελληνικός λαός που τόσο αρέσκεται στο χάδεμα των αυτιών του από πολιτικά μπαλκόνια και εκκλησιαστικούς άμβωνες, δεν έχει καταφέρει να ξεστραβωθεί ακόμη και τώρα που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει.

Ζώο πάει εις τας Ευρώπας και τούβλο επιστρέφει.

Δεν έμαθε στο σπίτι του να συμβιώνει ούτε του δίδαξαν στο σχολείο να συνεργάζεται. Όλη του η ζωή είναι ένας... αθέμιτος ανταγωνισμός.
Όταν είναι από κάτω γλείφει ό,τι βρει σε προϊστάμενο, κι αν καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρό του και να βρεθεί από πάνω, χέζει τους υφισταμένους του.

Ακολουθεί σαν μαϊμού όλες τις τάσεις, τελευταίος και καταϊδρωμένος, αφού πρώτα αντισταθεί βλακωδώς, σπαταλώντας χρόνο και δυνάμεις. Μοναδικό μέλημά του να παραμείνει ηλίθιος αλλά να περνιέται για έξυπνος.

Η κουτοπονηριά του φάνηκε για άλλη μια φορά και με τον απαγορευτικό νόμο για το κάπνισμα που ΘΑ ισχύσει (όπως ισχύει και ο Κ.Ο.Κ.; Μα γιατί βάφουν τις ζέβρες για τους ιθαγενείς, αφού δεν έχουν μάθει τι είναι;) από τον Ιανουάριο του 2010.

Νέα δεν ήμουν ποτέ, αλλά σίγουρα θα γεράσω πολύ πριν δω την εφαρμογή του.

Tuesday, May 6, 2008

Έπαρση Βαρών

Ντόπες, Κιότο, Υποκλοπές, Χρηματιστήριο, δημοσιοϋπαλληλική αποκτήνωση... και στην κορφή η… λαϊκοκυβερνητική ομάδα του ΟΣΦΠ.

Επιμένω πως ανεξάρτητα από την ονομασία στην οποία θα συμφωνήσει τελικά η Α.Μ. Ελλάς να αποκαλεί το γειτονικό κράτος (ο υπόλοιπος πλανήτης έχει ήδη αποφασίσει), θα πρέπει να δεσμευτεί και για τη λέξη που θα χρησιμοποιεί αναφερόμενη στους κατοίκους της.

Ως γνωστόν, έχουμε ήδη το προηγούμενο με την ονομασία – πρόταση της ευφυούς Α.Μ. Ελλάδος «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», της οποίας οι κάτοικοι σύμφωνα πάντα με την κουτοπονηριά των νοτιότερων Βαλκάνιων αποκαλούνται «Σκοπιανοί».

Όχι βέβαια πως περιμένω να αλλάξει η νοοτροπία αυτών των δίποδων που ανδρισμός τους βασίζεται στην κοροϊδία και στο ψέμα, αλλά…

Υ.Γ. Κάτι μου λέει ότι το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και τα παράγωγά του θα γίνουν γρήγορα ταμπού.