Tuesday, November 18, 2008

Βιντεοσκοπημένη Δημοκρατία

Οι Έλληνες μισούν τους Αμερικάνους.

Κανένας Έλλην δεν φταίει για τα κακά του τόπου του. Όλα τα δεινά προέρχονται από συνωμοσίες. Το ίδιο πιστεύουν πολλοί Αμερικάνοι για τα δικά τους.

Οι Έλληνες έχουν υιοθετήσει εν αγνοία τους τις χειρότερες αμερικανικές συνήθειες. Οι Έλληνες βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από τους Αμερικάνους. Η ελληνική τηλεόραση είναι μια από τις χειρότερες του δυτικού ημισφαιρίου, όχι επειδή είναι γεμάτη σκουπίδια, αλλά γιατί δεν έχει κανένα αξιόλογο αντίβαρο.

Οι Έλληνες είναι τόσο άσχετοι που δεν ξέρουν καν ότι πρέπει να μισούν τους εαυτούς τους.

Τελευταία, η χώρα που δεν παράγει ούτε παξιμάδι (για βίδες) ανακάλυψε την τεχνολογία.
Πήρε την κάμερα και βιντεοσκοπεί.

Η συμβασιούχα βιντεοσκοπεί τα γαμήσια της. Όχι για να τα βλέπει και να καυλώνει, αλλά για να εκβιάζει τον γαμιά της, που τον έχει για να τον απομυζά. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η δημοκρατία του βιασμού που εξαργυρώνεται.
Οι δικηγόροι προσκομίζουν στοιχεία προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα.
Οι παπάδες ψεύδονται ασυστόλως και η μόνη βασιλεία που τους ενδιαφέρει είναι του Κωνσταντίνου. Παράλληλα, φροντίζουν να διατηρούν με κάθε τρόπο σε επίπεδα αμοιβάδας το ούτως ή άλλως χαμηλό I.Q. του ποίμνιού τους.


Οι αστυνομικοί παραμορφώνουν την εικόνα και ισχυρίζονται πως το ξύλο που δίνουν με το μοναδικό μίσος της ελληνικής ανωτερότητας ανάμεσα στους υπάνθρωπους, προέρχεται από ζαρντινιέρα.

Οι χούλιγκαν δολοφονούν με προστάτες τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι εργολάβοι εξαφανίζουν τα βίντεο που μαρτυρούν την ενοχή τους.

Οι τηλεοπτικοί ταρζάν με κραυγές πιο άναρθρες από του βασιλιά της πραγματικής ζούγκλας, αντί να είναι οι ίδιοι αντικείμενο σε ντοκιμαντέρ με σπάνιες συμπεριφορές ζώων, καταγράφουν ό,τι θεωρούν ύποπτο.

Η Ελλάδα δεν έχει νόμους που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα γιατί, απλούστατα, οι Έλληνες δεν έμαθαν ποτέ τι θα πει ιδιωτικός χώρος. Ζούνε ακόμη όπως έκαναν στις αυλές, με τον χαφιέ να να καραδοκεί στο πρόσωπο της προαγωγού μάνας, της μεμψίμοιρης πεθεράς, του ανίκανου θείου και της θεούσας ξαδέρφης.

Οι Έλληνες δεν ξέρουν να χειρίζονται την τεχνολογία. Η Χ.Ο. παιδεία τους τους μαθαίνει πώς να την φθονούν και να την περιφρονούν.

Γι αυτό οι Έλληνες μισούν οποιονδήποτε ξέρουν καλά πως είναι πιο προηγμένος από τους ίδιους.

2 comments:

ellinaki said...

Εκτός από το μίσος προς τους πιο προηγμένους, έχουν και αυτή την καχυποψία προς πάσα κατεύθυνση.

Και αυτή η καχυποψία τους κάνει όλους τσαμπουκαλήδες. Έτοιμους να φωνάξουν, να βρίσουν, να κατακρίνουν, να προσβληθούν.

Οι Έλληνες τα παίρνουν όλα προσωπικά. Ακούνε κάτι και πρώτα το φιλτράρουν μέσω των δικών τους ερμηνειών και ηθικών προτύπων και ύστερα το σκέφτονται.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, είναι αδύνατο να διαμορφωθούν θετικές προτάσεις γιατί όλο και κάποιος μαλάκας θα πεταχτεί για να τα κάνει όλα σμπαράλια χωρίς λόγο και αιτία. Ίσως γιατί για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου θεώρησε ότι του τη λες.

Μεγαλοκοπέλα said...

Μερικοί άνθρωποι (λαοί;) είναι καταδικασμένοι να μην ξεπερνούν τον μικρόκοσμό τους!