Friday, April 25, 2008

Πάσχα 2008

Βαριέμαι τον επιτάφιο, μα περισσότερο βαριέμαι όλες τις αηδίες που γράφονται τέτοιες μέρες για το «γλυκύ μου έαρ». Έχει γίνει κι αυτό πατροπαράδοτο, σικ, ασορτί με τα 4X4 που σε κάθε έξοδο α λα Μεσολόγγι «ω γκρατέν με μπόλικη κρεμ φρες», αναβιώνουν «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» στο πιο κιτς. . Βαριέμαι όλα αυτά τα εμετικά «παραδοσιακά» νεόπλουτα και δήθεν. Βαριέμαι τη Ντόρα που θεωρεί πως όλα αγοράζονται και κυρίως επειδή - ενώ η ίδια θα θυσιαζόταν για να αποδείξει το αντίθετο - το επιχειρεί! Το άκρον άωτον της ξετσιπωσιάς. Ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν

Γελοίοι. Όχι αμόρφωτοι, μα παραμορφωμένοι, σαν είδωλα. Ανδρείκελα. Αηδιάζω με τις τιμές αρχηγού κράτους που θα απονεμηθούν στο «άγιο» φως. Την τύφλα τους. Από τη μια η εξαγωγή της «Ολυμπιακής» φλόγας, από την άλλη η εισαγωγή του «Αγίου» φωτός. Πόσο πιο fake μπορείς να γίνεις ως χώρα;

Το αυγό, που πλέον βάφεται τη Μ. Τετάρτη γιατί έτσι βολεύει, το τσουρέκι - άχυρο, η μαγειρίτσα που το πολύ ένας-δύο στην πολυμελή οικογένεια να απολαμβάνουν στ' αλήθεια, το κοκορέτσι, ο οβελίας… Το τσούγκρισμα των αυγών, ποια λαμπάδα βρε - κοτζάμ μαντράχαλοι; Η σταύρωση, η ανάσταση… Ολόκληρη χώρα παίζει θέατρο, ερήμην. Ανέμελη. Άσχετη. Σε άλλο σύμπαν. Σχεδόν παράλληλο.

Οι άπλυτες, ανούσιες θεούσες δεν θα αντιληφθούν ποτέ την ουσία. Χήρες εκ γενετής και ορφανά, πτωχά τω πνεύματι.

Ποιος έφτυσε και με τι σάλιο τούτη γη; Ποιος έχεσε και με πόσο σκατό αυτόν τον τόπο; Η χολή δεν ήταν παρά υποκρισία, το όξος πρόφαση για φακελάκι...

Οι μυροφόρες, ακριβά αρώματα με κλοπιμαία. Τα 30 αργύρια στα σκυλάδικα. Σε ολόκληρη την επικράτεια. Στο όρος των ελαιών, αυθαίρετο με πισίνα.

Το είπε κι ο Χο Τσι Μινχ: Αυτός ο λαός πρέπει να παραμείνει ηλίθιος!

5 comments:

doctor said...

Δες εδώ έναν ...ομοιοπαθή:

http://gerasimos-memoryland.blogspot.com/2008/04/blog-post_22.html

BOSKO said...

Εξαιρετικό post, συμφωνώ σε όλα εκτός με τα της μαγειρίτσας! Δεν υπάρχει νοστιμότερο φαγητό κι ας φτιάχνεται απ' τ' άντερα των δυστυχισμένων ζώων...Άντε, Χριστός Ανέστη και μπορείς να απαντήσεις φωναχτά πια: Μαγκιά του!!!

StupidityGR said...

Ολόκληρη χώρα παίζει θέατρο, ερήμην. Ανέμελη. Άσχετη. Σε άλλο σύμπαν.

Το κομματάκι αυτό τα λέει όλα.
Καλό βράδυ.

Ν.Α. Λάμπης said...

Καλό μήνα!

Έχουν Χοτσιμινχοποιηθεί κι εδώ αφορήτως!

Ενώστε τη φωνή σας μαζί μου, να παραιτηθεί ο κ. Χηνοφώτης, διότι εμφάνισε ΜΕΙΩΣΗ των θανάτων σε τροχαία κατά 16%, τη στιγμή που είχαμε ΑΥΞΗΣΗ κατά 29% !!!
Περισσότερα στο blog μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Grandman said...

Καλή μου φίλη είχα μέρες να μπω σε οποιοδήποτε μπλογκ (περιλαμβανομένου του δικού μου) για διάφορους λόγους. Γι' αυτό σχολιάζω με κάποια καθυστέρηση το πασχαλιάτικο ποστ σου. Κάθε φορά που μπαίνω στο δικό σου μπλογκ αισθάνομαι μια φοβερή ανάσα, δυναμώνει η αίσθησή μου ότι δεν είμαι μόνος σ' αυτόν τον κόσμο κ.λπ. κ.λπ. Στο έχω ξαναπεί (κι αυτό για μένα έχει μεγάλη, πολύ μεγάλη σημασία): δεν είναι μόνον το γεγονός ότι γράφεις σωστά και ακριβοδίκαια σχόλια είναι το πώς, ο τρόπος που τα διατυπώνεις: φωναχτά, στα ίσια, με τσαγανό στη γραφή σου, φτυστή ο ...κακός μαθητής – αλλά σε πολλά καλύτερη απ' αυτόν! Γι' αυτό σε χαίρομαι!

Na είσαι πολύ πολύ καλά!