Saturday, January 26, 2008

Η απίστευτη ηλιθιότητα του ελληνικού λαού

Ο ελληνικός ανδρισμός είναι περίεργος. Δεν έχει να κάνει με τα σχηματικά επίθετα περί «ανδρείας» και «γενναιότητας» των εθνικών ηρώων ενός ξεπεσμένου λαού, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει από πού πρέπει να πιαστεί για να ορθοποδήσει. Και φυσικά μόνο οι ηλίθιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως έχει να κάνει με «τιμιότητα», «ειλικρίνεια» και «μεγαλοψυχία».

Το ότι οι Έλληνες άνδρες δεν έχασαν ακόμη αυτά τα… χαρακτηριστικά που τους συνοδεύουν επί αιώνες, άλλοτε δίκαια και άλλοτε από στείρα και άκριτη επανάληψη στερεοτύπων, οφείλεται στο ότι η κοινωνία βαδίζει αργά και σκέφτεται ακόμη πιο αργόστροφα.

Παράλληλα, στις μέρες μας κατέληξε να θεωρείται η απάτη ένδειξη ανδρισμού, η κοροϊδία τεκμήριο ευφυΐας και η υπεξαίρεση πράξη σπουδαίας τόλμης (κι ο θαυμασμός, ανακατεμένος με φθόνο, είναι ευθέως ανάλογος των ποσών που… τσέπωσαν). Στη μετα-σοσιαλιστική Ελλάδα της ανικανότητας και αδεξιότητας της «δεξιάς» η απόλυτη αρετή του άνδρα είναι η μαγκιά.

Ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος μπορεί να εξελίσσεται ερήμην των μελαμψών (αν και τείνουμε να γίνουμε πιο ξανθές από τις Σκανδιναβές) κοντοπόδαρων, οι οποίοι το μόνο που εισάγουν είναι τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν ταμπού και η αναφορά τους εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο ως άλλοθι πολιτισμού μιας χώρας, της οποίας η ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό τις τελευταίες δεκαετίες είναι να αναδεικνύει σε «εθνικό στοίχημα» οποιαδήποτε διοργάνωση αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει και να θεωρεί υποχρέωσή της να επαναλάβει στιγμές από την ένδοξη ιστορία της (που στο εξωτερικό γνωρίζουν πολύ καλύτερα) ακόμη και στην τελετή έναρξης ενός διαγωνισμού της Γιουροβιζιονικής πλάκας…

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το κωλοδάχτυλό μας: Στην Ορθόδοξη Ελλάδα, δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από την ομοφυλοφιλία. Κατά τας Γραφάς, το σεξ είναι κακό (συγχωρείται μόνο ως τρόπος αναπαραγωγής), άρα το σεξ μεταξύ ατόμων που δεν συμβάλουν σ’ αυτήν είναι κολάσιμο. Λέγοντας ομοφυλοφιλία δεν εννοώ, βέβαια, τη - συνειδητά ή μη - γελοία έκφρασή της από τους ακκιζόμενους μαϊντανούς των ΜΜΕ ή τη διακωμώδησή της από χαρακτήρες κινηματογραφικών ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών, αλλά την παραδοχή της ως μέρος της προσωπικότητας ενός κατά τα άλλα ΙΣΟΥ απέναντι στο Σύνταγμα πολίτη.

Δεν αποκλείεται οι περισσότεροι να γνωρίζουν προσωπικά, άτομα που έχουν σχέσεις με το ίδιο φύλο. Και αρκετοί δείχνουν να μην ενοχλούνται. Αλλά, κατά βάθος, τους βολεύει ο «ανδρικός» ρόλος. Φίλος μου, μου έδειξε πρόσφατα το απολυτήριο στρατού του, όπου ως λόγος της ακαταλληλότητάς του αναφέρεται η «παθητική ομοφυλοφιλία».

Ο κωλομπαράς

Ο κωλομπαράς, φυσικά, δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Η ιστορία του είναι γραμμένη στα παγκάκια των πάρκων, στα καθίσματα κινηματογράφων Β’ προβολής, στις σκοτεινές αλάνες – πάρκινγκ, στις κλίνες των στρατοπέδων… Όπως και στο σεξ μεταξύ ετεροφυλόφιλων επικρατεί η άποψη πως η γυναίκα δεν επιτρέπεται να «ικανοποιείται» αλλά είναι εκεί για να ικανοποιεί. Η γυναίκα «τον παίρνει» και μ’ αυτόν τον τρόπο είναι υποβιβασμένη στη συνείδηση του… άνδρακλα που «τον δίνει». «Γαμιέμαι όλη μέρα για να τα βγάλω πέρα» ακούς - ποτέ «γαμάω όλη μέρα…» Η περιφρόνηση της ομοφυλοφιλίας έχει τη ρίζα της στην περιφρόνηση του «δέκτη» και τη σχεδόν θρησκευτική πίστη στην ανωτερότητα του «δότη».

Δεν πειράζει που το κάνουν, αρκεί να το κάνουν κρυφά, και να είναι «ενεργητικοί». Να «γα-μά-νε!»

Ο ανδρισμός του... γαμιά έγκειται στο ότι είναι πάνω από τον πούστη. Ο κωλομπαράς είναι αποδεκτός από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που έχει ταυτίσει τον ομοφυλόφιλο με τον «θηλυπρεπή». Ναι, ο κωλομπαράς εξαιρείται από την αντίληψη που θέλει τον ομοφυλόφιλο γυναικωτό. Βέβαια, και ο Έλληνας ομοφυλόφιλος δεν είναι άμοιρος ευθυνών αφού συχνά επιδιώκει την ταύτισή του με το στερεότυπο.

Ο Έλληνας είναι γαλουχημένος με το κουκούλωμα. Κάνει ό,τι βρομιά έχει να κάνει αλλά ποτέ δεν το παραδέχεται. Εκεί τελειώνει ο ανδρισμός, εκεί τελειώνει η μαγκιά. Κι όμως! Την κλεψιά μπορεί και τη συζητάει. Ενώ στο σεξ (που το θεωρεί μέγιστη βρομιά)… κωλώνει. Η επίσημη εκκλησία, αυτό το σκοταδιστικό ινστιτούτο που αποσκοπεί στην αύξηση του πλούτου του κρατώντας ταυτόχρονα το ποίμνιο στην αναγκαία για την επίτευξή του κατάσταση αποχαύνωσης, αφορίζει δια στόματος ανιστόρητων και φανατισμένων κρυπτο-ομοφυλόφιλων ρασοφόρων τη γενναία παραδοχή πολλών ατόμων στην σεξουαλική τους κατεύθυνση. Διότι στην Ελλάδα του 2008 η παραδοχή της ομοφυλοφιλίας ΕΙΝΑΙ πράξη γενναιότητας.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί είμαι σίγουρη πως το διαβόητο DVD έκανε αναφορές σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις υψηλά ιστάμενων προσώπων. Οι οποίοι, βέβαια, ίσως να ξελάσπωναν με ένα τρικ… δότη, αλλά ως «παθητικοί ομοφυλόφιλοι» ποτέ!

11 comments:

Ναπoλέων said...
This comment has been removed by the author.
Ναπoλέων said...

Καλά και "άγια" τα αναφερόμενα στην ανάλυσή σου.
Έχω όμως μιά διευκρίνιση/συμπλήρωση στο :
«Κατά τας Γραφάς, το σεξ είναι κακό (συγχωρείται μόνο ως τρόπος αναπαραγωγής)».

Όχι! Ούτε έτσι συγχωρείται!
Στην Β' προς Κορινθίους επιστολή Παύλου, ξεκαθαρίζεται ότι τα αντρόγυνα πρέπει να κάνουν σεξ ΜΟΝΟΝ όταν θέλουν να τεκνοποιήσουν. Ποτέ άλλοτε!

Και βέβαια «ίτς ποτέ» τα μη αντρόγυνα...

καλό κουράγιο.
α-α-ε
Ν.

Μεγαλοκοπέλα said...

Μα αυτό ακριβώς γράφω κι εγώ η καψερή, φίλτατε Ναπολέοντα!

Χρειάζομαι όντως κουράγιο μ' αυτό το κάκιστης ποιότητας σόου που στήθηκε από το πρωί. Καλά, ομάδικη παράκρουση έπαθαν όλοι;

Ναπoλέων said...

31-1-08
«...μ' αυτό το κάκιστης ποιότητας σόου που στήθηκε από το πρωί» σήμερα στην κηδεία του μακαρίτη αρχιεπίσκοπου Αθηνών και ...μερικής Ελλάδος να δω τί θα γράψεις!

Ελπίζω, μεταξύ των πολλών αλλούτερων, να μή σου ξέφυγε ότι ο Άνθιμος, ο γνωστός χρυσοπηγίτης Άνθιμος, ο "μετατεθείς" από Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο προσφώνησε -υπολογισμένα, τα διάβαζε!- τον «τέως» ΠΡΙΝ από τους πρώην Προέδρους Δημοκρατίας αλλά και άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία εμφανιζόμενος κραυγαλέα ως ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ της χριστοδουλικής πολιτικής.

Τέτοιος σεβασμός στον νεκρό από τον «σεβασμιώτατο» και επίδοξο «μακαριώτατο»!

α-α-ε
Ν.

Seven Film Gallery said...

Γραφεις πολυ...Εθνικά διοτι ως γνωστον Εθνικόν ειναι το Αληθινον, ακόμα και σ αυτους τους ανθελινικούς καιρους που ζούμε.
Μη ξεχνας ακομα κι αν μας κλεψουν τις φωνες θα μάς μείνουνε οι λέξεις...

Aris Grandman said...

Συμφωνά κι επαυξάνω. Eγώ στο μπλογκ μου, ακριβώς στο πνεύμα το δικό σου, έγραψα, εκνευρισμένος από όλη αυτή την τραγοπαπαδολογία των ημερών, ένα αντίστοιχο κείμενο. Να είσαι καλά Μεγαλοκοπέλα!

Μεγαλοκοπέλα said...

Μα τι συμβαίνει; Πάσχουν από αμνησία; Έπαθαν ομαδική παράκρουση;

Σκατά στην λαμογένια ψυχή τους.

Διονύσης said...

Mην ξεχνάς και τους περίφημους γαμιάδες των γηπέδων! Εκεί να δεις κωλομπαράδες!
Πολύ σχετικά μ' αυτά που λες και για την καφρίλα στον ελληνικό αθλητισμό γράψαμε στο:

http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/02/blog-post_8918.html


http://pea-kyanea.blogspot.com/

Heliotypon said...

Και βέβαια οι όποιες σεξουαλικές δραστηριότητες του "υψηλά ισταμένου" έχουν καταναλώσει απίθανα ποσά ενέργειας μέσω της ροζ ιστορίας DVD, απόπειρας, 35χρονης κλπ. Αν όλη αυτή η ενέργεια (ου μην αλλά και το χρήμα...)είχε αφιερωθεί σε πρσπάθεια επίλυσης καυτών ελληνικών προβλημάτων μάλλον κάποια θα τα είχαμε λύσει μέχρι τώρα!

Nikos nikos said...

Πήρες φόρα καβάλησες τον οδοστρωτήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.
Ότι γράφεις με προσβάλει σαν Έλληνα, σαν άντρα και σαν άνθρωπο.
Εγώ, δε ταυτίζομαι μ όλα αυτά που γράφεις και ούτε καν οι φίλοι μου.
Δε μπορώ να καταλάβω πως πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που περιγράφεις είναι η πλειοψηφία και παρομοιάζεις όλη την Ελλάδα με δαύτους.
Μήπως επειδή το λέει η τηλεόραση ?

Των πολλών ο θάνατος …
Αλλά εμείς είμαστε ακόμα ζωντανοί, σε πείσμα των καιρών και των υπανθρώπων.

Μεγαλοκοπέλα said...

@Nikos

Θα σας έπαιρνα σοβαρά υπ' όψιν μου αν παραθέτατε επιχειρήματα και στοιχεία (όπως κάνω εγώ στο ποστ μου). Εσείς όμως περιορίζεστε στις γνωστές σε όλη την επικράτια γενικολογίες. Λυπάμαι.