Wednesday, January 9, 2008

Τουλάχιστον η Μπλανς Επιφανί διέθετε ήθος…


Ήθος, αφέλεια, υπομονή - ήταν τα χαρακτηριστικά της Μπλανς Επιφανί που έκαναν την Ελλάδα να της μοιάζει. Πόσο μακρινές φαντάζουν τώρα κάποιες εποχές που δεν είναι και τόσο μακρινές.

Τώρα που η Ελλάς μόλις ξεκίνησε να θερίζει το θράσος, την αμάθεια, την απληστία και το δικαίωμα στην απάτη που έσπειρε η λαίλαπα του «σοσιαλισμού» της αυθαίρετης πισίνας και των 4X4 που δηλώνονται ως πατίνια, το κάνει με την επιπολαιότητα των τηλεοπτικών δικαστηρίων.

Η αγανάκτησή της δεν είναι παρά μια κακοσκηνοθετημένη παράσταση μπουλουκιού που μηχανορραφεί αποσκοπώντας στην επιχορήγηση. Και που βέβαια θεωρεί εαυτόν θίασο ποιότητας.

Ξεβρακωμένη από την υφήλιο πλέον για τη δολιότητά της, αναμένει τον βιαστή – λυτρωτή της, αναπολώντας ως ξεπεσμένη Πρασινοφρουρίτσα.

Τραγικότερο δε είναι ότι ακόμα και τώρα νομίζει πως ό,τι αρπάξει θα είναι καλό.

4 comments:

Niemandsrose said...

Καταπέλτης είσαι! :)

Εξερευνητής said...

Eγώ την Μπλάνς Ντυμπουά, που θυμάμαι, είχε πράγματι ήθος...
Την Επιφανί δεν έτυχε να την ξέρω, διαφωτείστε με, παρακαλώ.

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Εξαιρετικά εύστοχο!

(Αν και δεν σας βλέπω να καταλογίζετε τα δέοντα και στη λαίλαπα της ΝΔ)

Αχ, αγαπητή Μεγαλοκοπέλα, δημοσιεύστε σας παρακαλώ μία υψηλότερης ευκρίνειας εικόνα της Μπλανς, να διαφωτιστεί ο κος Εξερευνητής! ;-)

Μεγαλοκοπέλα said...

@ εξερευνητής

Αναζητήστε την ιστορία της σε παλιά τεύχη του Ταχυδρόμου.

@ Διαγόρας

Τα αποτελέσματα της "κυβέρνησης" αυτών των δόλιων ερασιτεχνών, θα φανούν σε λίγα χρόνια, όταν η "άποψή" τους θα περάσει και στα ευρύτερα στρώματα, όπως έγινε και με την... εξουσία των κλαδικών. Υπομονή.