Friday, November 23, 2007

Πολωνία - Ελλάς

Σήμερα, φίλες και φίλοι μου, θα παίξουμε!


Θα ψάξουμε να βρούμε κοινά σημεία μεταξύ δύο χωρών, που μάλλον δεν είναι και πολύ ώριμες για να θεωρηθούν μέλη της ΕΕ: την Πολωνία και την Ελλάδα.


Δεν πέρασε πολύς καιρός που στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία με τα υψηλότερα (για Λ.Δ.) ποσοστά καθολικισμού θεωρήθηκε πολύ τολμηρή η παιδική σειρά Teletubbies αφού ένας χαρακτήρας της είναι ύποπτα ομοφυλόφιλος.

Η νυν Λαϊκιστική Δημοκρατία, (πρώην;) Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών δεν θα μπορούσε να υστερεί σε χρηστά ήθη. Έτσι λοιπόν, το ΕΣΡ εθίχθη από παρόμοιου προσανατολισμού χαρακτήρα στον Μπομπ τον Σφουγγαράκη.



Οι δύο αυτές χώρες με τη μάστιγα του θεού απλωμένη στον εναέριο χώρο τους, εκλέγουν (και ενίοτε κυβερνούνται από) ομοφυλόφιλους, που ωστόσο ΔΕΝ το ομολογούν. Οι πιο προοδευτικοί από δαύτους δηλώνουν σεβασμό προς την σεξουαλικότητα, αλλά κάνουν το παν για να την περιθωριοποιήσουν. Οι (κωμικοτραγικά κρυφοί) άλλοι, θέλουν παραδειγματικό outing!



Ποια άλλα κοινά σημεία βλέπετε να έχουν οι δύο χώρες, εκτός από το ότι οι Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου και των δύο τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους για τα προκριματικά του Euro 2008;

3 comments:

guerrero7,62 said...

O Μπομπ τον παιρνει;

Anonymous said...

Η Πολωνία περνάει μια παράξενη φάση . Πρακτικά όλες οι πρώην κομμουνιστικές χώρες. Είναι σαν να βγήκαν από την βαθιά κατάψυξη να ζούνε στα χρόνια λίγο πριν από τον πόλεμο.
Αν συνυπολογίσει κανείς και τον ισχυρό καθολικισμό στην Πολωνία έχει το πρόβλημα μεγενθυμένο. Πριν από μερικούς μήνες το κοινοβούλιο ήθελε να ανακηρύξει τον Χριστό μόνιμο βασιλιά της χώρας! Δεν ξέρω αν έγινε τελικά.
Εμείς δεν φτάσαμε ακόμη σε αυτό το σημείο αλλά όσο να 'ναι το Άγιο φως το υποδεχόμαστε ως αρχηγό κράτους και του παρουσιάζουμε όπλα! Κοντά είμαστε.

Πάντως στις τελευταίες εκλογές στην Πολωνία έδειξε ότι κάτι πάει να αλλάξει. Έφυγε ένας από τους γελοίους δίδυμους.

Ναπoλέων said...

@ Πάρις Μπρούζος (ή κάνω λάθος;)

Λιγόλογη αλλά πολύ εύστοχη ανάλυση.
Μπράβο, κύριέ μου.

Την Ελλάδα πάντως την μπάσανε στην ΕΟΚ για καθαρά ιστορικούς λόγους.
Την Πολωνία για ...ανιστορικούς ίσως.

Στο τέλος πάντα κάτι μένει όμως.
Γιά νά δούμε.