Saturday, November 17, 2007

Η Ελλάδα ποτέ δεν θανουκεντερίζει

"Μετά την παραπομπή για ψευδορκία του πρώην αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου, η προσοχή των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών στρέφεται και σε εισαγγελικό λειτουργό που υπηρετεί στην Κρήτη, ο οποίος φέρεται να μην προωθούσε δικογραφίες."


Αυτά τα πολύ όμορφα και πικρά αληθή (γι' αυτό και λίαν παρήγορα και άκρως συγκινητικά) διαβάζω στο ΣΚΑΪ και ρίγη συγκίνησης διαπερνούν το πλαδαρό κορμί μου. Εμπρός γενναία κοπέλια, μέρα που 'ναι. Στη βράση κολλάει το σίδερο.

Κάτω ο θανουκεντερισμός!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε που ακούω για ψευδορκία τα τελευταία χρόνια, στο νου μου έρχονται οι περίφημοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αγγελοπούλου (άλλοι λένε "της Αθήνας", δικαίωμά τους). Θυμάμαι, λοιπόν, πώς δύο αθώοι και άδολοι αθλητές (καλέ σα δίδυμα μοιάζουν πια αυτά τα παιδιά! Φτου!) κόντεψαν να σκοτωθούν άδοξα με μηχανάκι και το καλό και στοργικό ΚΑΤ (Καλύπτω-Αθλητές-Τέλεια) έσπευσε σύσσωμο να το επιβεβαιώσει!

Συγνώμη, αχ, τα γεράματα βλέπετε, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε περάσει και ο νυν δήμαρχος της πόλης από το φίλαθλο νοσοκομείο με την ιδιότητα του υπουργού Υγείας που είχε τότε. Έτσι, να πει μια καλησπέρα στους συναδέλφους του, να πιει έναν καφέ νοσοκομειακού κυλικείου που τόσο είχε λαχταρήσει εκείνο το κατακαλόκαιρο...


Σήμερα, μέρα επετείου, σεμνά και ταπεινά αλλά με την ίδια αγωνία, ο λαός παρακολουθεί τις καινούριες, συναρπαστικές περιπέτειες της ελληνικής διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

4 comments:

mickey said...

Ίσως η μεγαλύτερη συγκάλυψη σκανδάλου στην ιστορία της Παγκόσμιας Αθλητικής Δικαιοσύνης.

Πιστεύω πάντως πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και στο μέλλον η "αθωότητά" τους (ούτε οι πιο στενοί τους φίλοι δεν την πιστεύουν φαντάζομαι) θα φανεί πόσο... αθώα ήταν ;)

apotis4stis5 said...

Αγαπητή Μεγαλοκοπέλα, σε ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Δεν το προσέξαμε, το παιδί που μας βοήθησε στο post έκανε απροσεξία. Εννοείται ότι είναι ο Shantel, το έχουμε παίξει στην εκπομπή και το συζητήσαμε και στον Ιανό.

Ναπoλέων said...

20.11.07/05.00

Καλέ Μεγαλοκοπέλλα μας, τί «πράμμα» είστε;;;

Τί "τυμβωρυχία" είναι αυτή;;;

Να θίγετε, έτσι άγαρμπα μάλιστα, τα ύψιστα ιδανικά του έθνους, αρχαίο πνεύμα αθάνατο, πεθαμένο προ πολλού όμως, κλπ κλπ κλπ;;;

Να θίγετε, έτσι άγαρμπα μάλιστα, τα ένσαρκα μηχανάκια που βγάζουν το ψωμί τους, sorry το παντεσπάνι τους, σπάζοντας ρεκόρ, έστω και με κάποια χημική βοήθεια;;;

Πώς θα εμπνευσθεί αλλοιώς η νεολαία μας, αν δεν έχουμε ινδάλματα α(θ)λητικά, μού λέτε;;;

Χωρίς να έχουμε πρωταθλητές της ντόπας;;; Γίνεται;;;

Πώς θα καταφέρουμε να τήν ντοπάρουμε αλλοιώς στο «πνεύμα» κάποιας καλαθο/ποδοσφαιρικής επιχείρησης ή κάποιου κόμματος (εξουσίας κατά προτίμηση, αλλ' όχι αποκλειστικά...);;;

Και τί μένος είναι αυτό ενάντια στον, ΘΕΣΜΟ, Ν.Κ. που είχε βέβαια "σκαρίσει" με τον σκοπιανοφάγο Σαμαρά, αλλά ξαναγύρισε στο μαντρί για να μην τόν φάει ο λύκος;;;

Τί έπρεπε δηλαδή να κάνει ως υπουργός υγείας;;;
Να αφήσει να εκτεθούν οι Κατασκευές Άλλοθι Τρεχαθλητών;;;
Και δή τρεχαθλητών χρυσομεταλλιούχων;;;

Τί αντεθνικό post ήταν αυτό κυρία μου;;;

Ούτε ΕΓΩ, γνωστός εθνοπροδότης, δεν τα έχω καταφέρει τόσο καλά όσο εσείς...Τί «πράμμα» είστε;;;

α-α-ε
Ν.

Μεγαλοκοπέλα said...

Διαβάζω σήμερα στην "Κ" τα εξής:

«Αναπόφευκτη η απονομή του μεταλλίου στη Θάνου»

Υποχρεωμένη να εισηγηθεί την απονομή στην Κατερίνα Θάνου του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε η Μάριον Τζόουνς στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 θα είναι η IAAF, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, Χουάν Μανουέλ Αλόνσο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελληνίδα σπρίντερ ήταν ντοπέ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, βάσει των κανονισμών θα πρέπει να πάρει το μετάλλιο που παρέδωσε η Αμερικανίδα αθλήτρια ομολογώντας πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.


«Από νομικής πλευράς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η IAAF. Μπορεί κάποιος να έχει υποψίες πως η Θάνου δεν ήταν καθαρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις», δήλωσε ο Χουάν Μανουέλ Αλόνσο ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων είναι αρμοδιότητα της IAAF, ενώ πιθανή ανακατανομή των μεταλλίων είναι στην ευχέρεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Θα εξετάσουμε κάθε υπόθεση στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ (10-12 Δεκεμβρίου), αλλά θέλουμε να προάγουμε τους ‘καθαρούς’ αθλητές», είχε δηλώσει στις 7 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των «αθανάτων», Ζακ Ρογκ.
-----------------------------------

Να γιατί δεν θα λάβω ποτέ σοβαρά υπ' όψιν μου τις οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες του ηλίθιου ελληνικού λαού, σχετικές με τους απατεώνες που τον κοροϊδεύουν. Γιατί ο ίδιος θέλει τα καμάρια του που πέφτουν στα σκατά, να βγαίνουν μυρίζοντας τριαντάφυλλο!