Thursday, October 18, 2007

Θα το πω στον μπαμπά μου!

Την ώρα που η αρκούδα με τη γουρουνίσια κεφαλή μυρίστηκε κουφάρι και προσπαθεί να το καταβροχθίσει, η χουντορατσιστική νοοτροπία του λαού ξεσπαθώνει.
Πλησιάζουν εθνικές επέτειοι, άλλωστε, και το έθνος έχει ηθικήν υποχρέωσιν να προβάλει και πάλι την παραμυθένια ανωτερότητά του.
Και ενώ υπάρχουν κάποιες δειλές φωνές εθνοπαραληρηματικής απεξάρτησης, υψώνονται, πιστές στην παραδοσιακή αναποτελεσματικότητα των προτύπων τους, με τον πιο ανόητο τρόπο.

Δεν φταίνε τα παιδιά, βέβαια, που δεν καταλαβαίνουν πως η διαμαρτυρία απαιτεί θυσίες. Έτσι έμαθαν από το σπίτι τους, αυτή τη συμπεριφορά έχουν κάνει παντιέρα οι εργατοπατέρες, αυτή τη λαϊκίστικη πολιτική ακολουθούν και τα ξεπερασμένα κόμματα.
Ποια δηλαδή; Μα, την πολύ απλή: θα φωνάξεις άναρθρα στο περιβάλλον σου, θα διαμαρτυρηθείς παρενοχλώντας χιλιάδες άλλους πολίτες που δεν τους αφορά το πρόβλημά σου, θα γκαρίξεις στα τηλεπαράθυρα δίχως να καταλαβαίνεις ότι το μόνο αποτέλεσμα είναι οι δείκτες τηλεθέασης, θα ουρλιάξεις γιατί τελικά είσαι κι εσύ ένα νούμερο σαν όλα τα υπόλοιπα που συναντάς παντού καθημερινά.
Διαβάζω λοιπόν στα NEA, πως κινδυνεύουν με αποβολές οι «αντιρρησίες» που δεν θέλουν να λάβουν μέρος στις παρελάσεις. Και τι κάνουν τα παιδιά; Τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να κλαφτούν.

Και καλά ως εδώ. Παιδιά είναι. Γιατί όμως ο βουλευτής που κάνει ερώτηση στη βουλή δεν τους εξηγεί πως οι αγώνες θέλουν θυσίες, πως καλό θα είναι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν, έστω κι αν το πληρώσουν με αποβολή, το δικαίωμα της επιλογής τους; Γιατί να μην καταστήσουν γνωστή την άποψή τους ενάντια στα κατάλοιπα της χριστιανοδικτατορικής παράδοσης, πληρώνοντας το τίμημα της επιλογής τους;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι πολύ απλή: αυτά γίνονται σε χώρες όπου ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση και γνωρίζει πώς πρέπει να διεκδικεί αυτά που θεωρεί ότι του ανήκουν.

Στην οικογενειοκρατούμενη Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών, των άνευ σοβαρού λόγου εκλογών, το σύνθημα παραμένει ένα: Λούφαρε κι εσύ, μπορείς! Ο μπαμπάς καθαρίζει, για πάρτη σου.


Υ.Γ. Τα καλύτερα θα έρθουν από τους σταλινικούς εθνοκάπηλους της "Ε".

13 comments:

guerrero7,62 said...

Tις μαθητικες παρελασεις τις θεωρω βλακωδεστατες ειδικα αμα δεις τον τελειο...συγχρονισμο των παρελαυνωντων μαθητων..αλλα ας ειμεθα ειλικρινεις μεγαλοκοπελα,δεν ειναι οι μαθητικες παρελασεις το ζητουμενο αλλα η εθνικη επετειος...οπου ναι μεν ειμασταν οι αδυνατοι που μας επιτεθηκαν οι ισχυροι που ηταν και φασιστες απο πανω,αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια...σημασια εχει οτι ειναι εθνικη επετειος και οτι εχει τον προσδιορισμο εθνικο-κος-κη ειναι κοκκινο πανι..αναμενω με αγωνια νεες αναθεωρησεις της ιστοριας οπου οι ελληνες φασιστες του μεταξα(ο ελληνικος λαος δλδ)ειχε σκοπο να αποβιβαστει στη σικελια για αναβιωση της μεγαλης ελλαδας και οι ιταλοι απλως αναφωνησαν merda και αμυνθηκαν...

Μεγαλοκοπέλα said...

Υπάρχουν πιο ουσιαστικοί τρόποι για τον εορτασμό εθνικών επετείων από τις παρελάσεις.

Εξάλλου, όπως γνωρίζετε, η Ελλάς έχει δύο εθνικές επετείους που τις συνδυάζει με μιάμιση θρησκευτική. (Εσείς εκεί πάνω όλο και κάποιον πολιούχο εκεί κοντά έχετε.) :)

Και, ω του θαύματος! Και οι δύο σηματοδοτούν έναρξη πολέμων και ουχί απελευθερώσεων.

Κατά τ' άλλα είναι μια φιλειρηνική χώρα.

guerrero7,62 said...

Eιλικρινα δεν καταλαβαινω προς τι η απεχθεια στις 2 εθνικες επετειους.

MenieK said...

περνά μαθητής της ελλάδας αυτής
της καθε αρπαχτής φανατίκ θαυμαστής....
στο περασμά του αρπάζει εμπρός ότι βρεθεί
και προς τη δόξα περπατεί....
καλά δεν είμαι κι ο Σεφέρης, αλλά το νοήμα το έπιασες :)))

basik-ly said...

Αμ ο χουντικός σημαιοστολισμός των μπαλκονιών (μόνο με τη γαλανόλευκη, εννοείται);
Γνωστός μου Ιρλανδός στην Ελλάδα, έβαλε τη σημαία της χώρας του για πλάκα στο μπαλκόνι του προκειμένου να γιορτάσει τη μέρα του Αγ. Πατρικίου και αναγκάστηκε να βγει η τσεκαρισμένα Χ.Ο. πεθερά του για να καθαρίσει με τους γείτονες που ήταν έτοιμοι να λιντσάρουν τον... Αλβανό!

Purple Overdose said...

Πολύ δυνατό το κείμενό σου...

Μεγαλοκοπέλα said...

@ purple overdose

Δεν θυμάμαι να μου έχουν κάνει καλύτερο κομπλιμέντο τελευταία. Νιώθω θαυμάσια που αρέσω σε έναν νέο που ακούει Townes Van Zandt και διαβάζει E.A. Poe και Kerouac.

Νομίζω πως μπορώ να αποσυρθώ ήρεμη στη σοφίτα μου για το Σαββατοκύριακο.

Aris Grandman said...

Μεγαλοκοπέλα τα λες σταράτα και όμορφα. Δεν είχα επισκεφτεί άλλη φορά το μπλογκ σου. Συγχαρητήρια. Αν δεις τα δικά μου μπλογκ θα καταλάβεις ότι έχουμε παρόμοιες (αν όχι ακριβώς τις ίδιες πολιτικές απόψεις). Στη γύρω ξηρασία, χαίρομαι που ανακαλύπτω που και που κάποια όαση. Γι' αυτό και θα σε περιλάβω στα λίγα και επιλεγμένα link μου. Να είσαι πάντα έτσι!

Υ.Γ. Αλλά το μέγα ζήτημα είναι (πάντα ή σχεδόν πάντα): μας ακούει κανείς; Τα λόγια θα γίνουν ποτέ πράξη; Συμπτωματικά το χτεσινό μου post αναρωτιόταν γι' αυτά τα πράγματα...

Ατρεύς said...

Ως γνήσιος (βεβαιωμένο με εξέταση DNA!) απόγονος του μεγαλύτερου έλληνος(*) στρατηλάτου των αιώνων, του κατακτητή της βαρβάρου Τροίας, δικαιούμαι νομίζω να σάς χαράξω λίγα φωνήεντα:

1. Οι παρελάσεις, ως καθαρά στρατηγική (των καραβανάδων στρατηγών δηλαδή) εφεύρεση πρέπει να διατηρηθεί διότι ανεβάζουν την λίμπιντο των μαθητών, οι οποίοι, κατα τό σύνηθες νωχελείς, ουδέποτε άλλοτε βλαστημάνε τόσον σκληρώς και εκθύμως.

2. Τούτ' αυτό ισχύει και δια τους κληρωτούς στρατιώτας. Ο υπογράφων, ευτυχήσας να έχει υπηρετήσει ως αξιωματικός εις το θρυλικόν 253 Ε.Τ.Π. Αγίας Παρασκευής Αθηνών, όπερ είχε, εν έτει 1964, καταγάγει λαμπράς νίκας στο πεδίον της περιφοράς ιερών εικόνων ανά το λεκανοπέδιον, εκτελέσεως καταδίκων εις θάνατον και άλλων πάσης φύσεως λιτανειών, ου μην αλλά και προεκπαίδευσης ευζώνων φυλάξεως του Αγνώστου Στρατιώτου, (τουριστικώς μεν σπουδαίου, αλλ' ουδεμιάς φυλάξεως ανάγκην έχοντος) δύναται ευόρκως να σάς βεβαιώσει, ότι τόση βλαστήμια που έπεφτε, όταν έπρεπε, καλογυαλισμένοι, να κάνουμε τα παραπάνω, από τους υψηλοτάτου εθνικού φρονήματος γλυψιματίες κληρωτούς υιούς πολυφέρνων μπαμπάδων (προς χάριν των οποίων είχε δημιουργηθεί το θρυλικόν 253 Ελαφρόν Τάγμα Πεζικού Αγίας Παρασκευής Αθηνών) δεν είχαν -ούτε έχουν...- ξανακούσει τ' αυτιά του.

3. Το δούλεμα που πέφτει στις φουκαρούδες τις κοπέλλες που αναγκάζονται να παρελαύνουν πότε μέ μίνι και πότε..., άσε καλλίτερα..., δεν γίνεται να τό περιγράψει ουδείς, ούτε Τσιφόρος νά 'τανε.

4. Το τί βλαστήμια ρίχνει ο εκάστοτε Πρόεδρος Δημοκρατίας που στήνεται με τις ώρες για να δεί αυτήν την πολεμοτραφείσα αηδία (εν ειρήνη...) δεν τολμώ να την διανοηθώ. Ίσως και να μη ρίχνει βέβαια, ποιός είμαι εγώ να ισχυριστώ ότι τό ξέρω; Ο αστρολόγος Φελλάκης ή η Κίτσα Μητέρα; Ίσα-ίσα είμαι σίγουρος ότι ο ΚΥΡΙΟΣ Σαρτζετάκης π.χ. καθόλου δεν έβριζε, τόν έτρεφαν αυτά!

5. Παρελάσατε, παρελάσατε, παρελάσατε. Στο τέλος πάντα κάτι (φασιστικό) μένει.

6. Παρελάστε, θαυμάστε, χειροκροτείστε! Τέτοιοι πολίτες στηρίζουν τα θεμέλια τους Έθνους!

Έρρωσθε!


(*) Εκείνος ο παλιομακεδόνας, που παρίστανε τον καλλίτερο στρατηλάτη του προσ-προσ-....προσπάπου μου, βρωμούσε ...Σκόπια από γενησιμιού του. Δεν ήτο Έλλην 100%! Αποκλείεται!

Elias said...

Κι εγώ πιστεύω πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να τιμήσουμε τους παλιούς αγωνιστές, από το να βάζουμε τους μαθητές να περπατάνε καμαρωτοί στην Πανεπιστημίου και στη Λεωφόρο Νίκης.
Καλή η παρατήρηση για τις επετείους (ότι σηματοδοτούν ενάρξεις πολέμων). Δεν το 'χα σκεφτεί. Πώς θα μπορούσε όμως να 'ναι διαφορετικά; Αν γιορτάζαμε τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από την Ελλάδα, θα αναγκαζόμασταν να θυμόμαστε ότι απελευθερωθήκαμε από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής και όχι από τις δικές μας προσπάθειες.

Κλαζoμένιoς said...

Κουνουπάκι μου, κοίτα μη σε χάψει κάνα κοράκι, καμμιά κουρούνα, όταν γράφεις τέτοια αντεθνικά.
Πετάνε πολλά μαυροπούλια τελευταία τριγύρω μας.
Πρόσεξε!

Φιλάκια

Emilly said...

Όλα είναι σχετικά - και γιαυτό ανεκτά!

MenieK said...

Οι προσπάθειες, οι μάχες και το αίμα των ελλήνων αντιστασιακών (ανεξαρτήτως προέλευσης) προλείαναν το έδαφος και δεν ακυρώνονται επ' ουδενί, από το ότι στην Αθήνα με την αποχώρηση των γερμανών μπήκαν οι βρετανοί. Αν δεν γιορτάζουμε την απελευθέρωση (5 Μαϊου του 1945), μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι επειδή τότε πια, οι "απελευθερωτές" (με τη βοήθεια άπειρων λάθων επιλογών πολλών ελλήνων) έχουν φροντίσει ώστε η Ελλάδα να βυθίζεται στη φρίκη του εμφυλίου :(