Friday, October 12, 2007

Ψώρα

Όταν οι Αμερικανοί κάνουν δηλώσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι - σύμφωνα με ορισμένους όψιμους Μακεδονομάχους - ανιστόρητοι και προκλητικοί.

Όταν οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν με ψήφισμα τη γενοκτονία των Αρμενίων, οι ίδιοι σκατόψυχοι, δεν έχουν καν το κουράγιο να το σχολιάσουν.

Αθάνατη, κομπλεξική ΚανεΕΛΛηΆΔΑ!

12 comments:

Φακός said...

Πιάσαμε (από άλλη όψη, δεν πειράζει...) το ίδιο θέμα την ίδια ώρα.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό!
Θα προσφύγω στον "Φελλάκη" ή στη "Μητέρα"...

Φιλάκια

Μεγαλοκοπέλα said...

Η ουσία είναι πως ο κ. Νίμιτς άδειασε με μια πρόταση δύο κράτη και πολλούς φυγόμαχους μα αιμοδιψείς βολεψάκηδες.

Όσο κι αν λυσσάνε κάποιοι τύποι σαν τον κ. Καράογλου (!) που δεν θα τους μάθει ποτέ ούτε η πολυκατοικία τους (και γιατί θα έπρεπε άλλωστε;) Ιστορία δεν είναι ό,τι μας συμφέρει.

Elias said...

Μεγαλοκοπέλα, νομίζω πως πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις από την αρχή όλα τα post αυτού του blog. Θα βρεις πολύτιμες απαντήσεις.

guerrero7,62 said...

Aνοησιες...ο Αλεξανδρος σφαγεας..μηπως ηταν και φασιστας;Δεν μπορω αυτη την πολιτικα ορθη αντιμετωπιση της ιστοριας με συγχρονους ορους...

Μεγαλοκοπέλα said...

@ κουνούπι

Ακολούθησα τη συμβουλή σου, αλλα δεν κατάλαβα πού αναφέρεσαι. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

@ guerrero7,62

Ο σφαγέας είναι σφαγέας ανεξαρτήτως εποχής. Άλλο να παραδέχεσαι τα επιτεύγματα κάποιου κι άλλο να τον παρουσιάζεις διαλέγοντες επιλεκτικά ως μεταλαμπαδευτή πολιτισμού.

Ως σινεφίλ θα θυμάσαι και το τι είχε γίνει με την ταινία του Oliver Stone στην Ελλάδα, όπως και, πιο πρόσφατα, με τους 300.

Τα εν λόγω φιλμ αγαπήθηκαν ή κατηγορήθηκαν με κριτήριο τον... "φιλελληνισμό".

Επίσης, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πως η παρουσίαση της Ιστορίας επηρεάζεται ΚΑΙ από τις εκάστοτε σχέσεις με τους γείτονες.

Η ωριμότητα είναι εκείνη που επιτρέπει σε έναν λαό να καταπιεί ή να κάνει γαργάρα τα γεγονότα. Και από ωριμότητα ο ελληνικός λαός, άστα να πάνε.

Απλά δε μας καίγεται καρφάκι (για να μην πως ότι μας αρέσει κιόλας) αν έτσι χαρακτηρίζεται π.χ. ο Τζένκις Χαν.

Βέβαια, η χρόνια προπαγάνδα έχει πείσει πάμπολλα ελληνόπουλα πως οι προπάτορές τους ήταν άκρως φιλειρινικοί και μοίραζαν δώρα στους αντιπάλους. Το σχιζοφρενές δε, είναι ότι παράλληλα διδάσκονταν και τους αναρίθμητους ηρωισμούς τους.

Τέτοιους κιμάδες έβγαλε και βγάζει η ελληνική παιδεία!

Εμπρός λοιπόν, δόξα και τιμή στον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο!

MenieK said...

Τι θυμήθηκα τώρα... Είμασταν σε ένα συνέδριο στην Ισπανία με έναν φίλο και ένας Ισπανός σύνεδρος είπε το εξής αμίμητο (και ειλικρινέστατο) σε ένα δείπνο. "Δεν καταλαβαίνω πώς οι δικοί μας εξερευνητές παραμένουν στην ιστορία ως σφαγείς ενώ ο δικός σας Μεγ-Αλέξανδρος κατόρθωσε να περάσει τις φονικότατες εκστρατείες του ως μεταλαμπαδεύσεις πολιτισμού..." Φυσικά ως έλληνες υπερασπιστήκαμε(αρκετά χαλαρά πρέπει να ομολογήσω, και επικεντρώνοντας στα εγκλήματα των Ισπανών και στο ότι εξάφάνισαν ολόκληρους πολιτισμούς, αποσιωπώντας τα ελληνικά, ανάλογα) στρατηλάτη, αλλά η απάντηση είναι μία... Ο Αλέξανδρος είχε γαμώ τους επικοινωνιολόγους (όχι Λούληδες και αηδίες) στις δημόσιες σχέσεις του...

Μεγαλοκοπέλα said...

Πιστεύω, αγαπητή meniek, ότι είχε και εξακολουθεί να έχει ένα ανώριμο και (πάντα βοηθάει) αμόρφωτο πλήθος από... πίσω του.

guerrero7,62 said...

Δεν εχεις αδικο μεγαλοκοπελα,θα γουσταρα να μαθαιναμε οι μικροι οτι ο Μ.Αλεξανδρος γ..σε και εδερνε οταν δεν μεταλαμπαδητευε πολιτισμο και οι τοτε λαοι χεζοταν και στο ακουσμα του ονοματος του..

Μεγαλοκοπέλα said...

Αν είχαμε τα αρχ... να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους (χρησιμοποιώ προσφιλείς εκφράσεις)θα έπρεπε, ακριβολογώντας, να λέμε ότι ο Μ. Αλέξανδρος γαμ...σε, γαμ...όταν κι έδερνε. Αλλά οι παθητικοί τύποι (των ρημάτων, βεβαίως) μάλλον εξακολουθούν να ενοχλούν και να μην κολακεύουν.

Τώρα αν κάνει μεγάλο κάποιον το γεγονός ότι οι λαοί χέζονται στο άκουσμα του ονόματός του, έχω παραδείγματα που δεν συνάδουν με το σκεπτικό, αλλά νομίζω πως δεν χρειάζεται καν να παραθέσω.

Προτιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει ουσιαστικά στην ανθρωπότητα κι ας μην έχει διανοηθεί κανείς να τους αποκαλέσει "Μεγάλους".

Κι άλλωστε, στις μέρες μας, αρκεί να κάνεις μια βόλτα ως το περίπτερο. Ο δρόμος είναι γεμάτος "μεγάλους", όταν (οι ίδιοι) δεν είναι "μαλάκες".

Ναπoλέων said...

14.10.07
Much ado about nothing...

«Εθνικόν είναι το αληθές»

Γιατί σκοτώνεστε για τον Μεγαλέξαντρο;
Γόνος κατακτητικής δυναστείας ήτανε. Τί νά 'κανε άλλο ο μαύρος εκτός από κατακτήσεις (χωρών, πόλεων, ανδρών, γυναικών...). Αυτά είχε μάθει, αυτά έκανε, το κατά δύναμιν...

Γιατί όμως ξεχνάμε τη σφαγή (γενοκτονία πλήρη, ολοκληρωμένη, τέλεια!) των Μηλίων από τους ...δημοκράτες αθηναίους, από την ...πεφωτισμενότερη, ...αψογότερη και λοιπές τρίχες ...-ότερη δημοκρατία απάντων των αιώνων και απασών των εποχών;

Η οποία ωραία παράδοσις βεβαίως, λόγω του αδιασπάστου, ανά τους αιώνας, του ελληνοχριστιανικού "έθνους" συνεχίστηκε π.χ. με τις ωραιότατες πυραμίδες από κομμένα κεφάλια αιχμαλώτων που έστηνε ο παμμέγιστος αυτοκράτωρ Βασίλειος, ο και βουλγαροκτόνος αποκληθείς.

Το οποίον βεβαίως, αδιάσπαστον, ανά τους αιώνας, ελληνοχριστιανικόν "έθνος" μόλις καμμιά εικοσάδα επιδρομές και καταλήψεις του χώρου του από βάρβαρους επιδρομείς(*) είχε δεχτεί, οι οποίοι καμμιά, μα καμμιά, επιμιξία δεν πέτυχαν, παρότι δεν άφηναν θηλυκό που να μην τό βιάσουν(**), διότι το ελληνοχριστιανικόν DNA κατέπνιγε και εξαφάνιζε το των βαρβάρων! (***)

Έρρωσθε!
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων (ο Μέγας, βεβαίως!)
αυτός κι αν ήταν περίπτωση...

(*) Λές και οι Αχαιοί ή οι Δωριείς δεν ήταν βάρβαροι επιδρομείς κάποτε.
Τους Πελασγούς τί τούς κάνατε, κύριε Παττακέ; Όποιος/-α δεν ξέρει το σχετικό ανέκδοτο, ας μου ζητήσει να τό διηγηθώ...

(**) Ως και το "πολιτισμένο σήμερα" άλλωστε ΟΛΟΙ οι στρατοί αυτό κάνουν... Ρωτείστε τις τουρκάλες από Σμύρνη ως Σαγγάριο, τί τράβηξαν πρίν το '22 ή τις ελληνίδες μετά...

(***) Συμφωνούν όλοι οι μεγάλοι γενετικοί επιστήμονες σ' αυτό. Αγοράστε τους 5 τόμους του βιβλίου μου 567 σελίδων έκαστος, πρός μόνον 99 ευρά όλοι, ευκαιρία!, τηλεφωνείστε στο 210-6710130 για άμεση παράδοση με αντικαταβολή. Προλάβετε, περιωρισμένος αριθμός αντιτύπων. Όλη η αλήθεια για την γενετική καθαρότητα και ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών στο ΦΩΣ!!!

Υ.Γ. Συγγνώμην κυρία Μεγαλοκοπέλα, για την κατάχρηση του χώρου σας.

guerrero7,62 said...

Nαπολεων,εισαι εμπαθης και προδοτης του εθνους,αλλα καλα σου ξηγηθηκαν οι Βρετανοι εκει στο ντερμπυ του Βατερλω και γυρισαν το παιχνιδι στο παρα 5...αμα βαζεις τον Νευ,κρυφο κυνηγο τι περιμενεις..σε κρεμασε το παλτο..:ΡΡΡΡ
Μπας και εισαι ο Λιακοπουλος; :ΡΡΡ

@Μεγαλοκοπελα
Τον επαιρνε δεν τον επαιρνε ο αλεξανδρος ηταν μεγαλος στρατηλατης,το οτι στις μεγαλυτερες στρκες σχολες παγκοσμιως διδασκονται τις τακτικες του κατι πρεπει να σε λεει.προφανως ομως η στρκη τεχνη σου προκαλει αλλεργια.Δεκτο και απολυτα κατανοητο

Ναπoλέων said...

@ guerrero7,62

Κανένας δεν αρνήθηκε ΑΥΤΗΝ την ιδιότητα του Αλέξανδρου του Φιλίππου, του στρατηλάτη, αποδειγμένη άλλωστε από τα πράγματα.
Τις ΑΛΛΕΣ συζητάμε, τα παραμύθια για πολύ μικρά παιδιά, ή για άλλους κάποιας ηλικίας μεν αλλά με το ίδιο μυαλό...

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων
(ο πολύ μικρός, ευτυχώς)