Friday, June 22, 2007

Σύγχρονος Ελληνικός Πολιτισμός - μέρος Β'

Άχου τα, άχου τα, τα χρυσουλάκια μου, φτου να μην αβασκαθούν, μετά από τόσες ορκωμοσίες!


Καλέ εδώ μιλάμε για βαθύ χριστιανισμό, γεμάτο εξαιρέσεις. Τέτοια χριστιανική κυβέρνηση (σε τέτοια χριστιανική χώρα) που εκφράζει απόλυτα την άποψη "δεν ξέρει η δεξιά της τι ποιεί η αριστερά της", θα τη ζήλευαν πολλές κυβερνήσεις που έχουν και δηλώνουν επίσημα πως είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟδημοκρατικές.





Εδώ, σ' αυτή την υπέροχη χώρα, με τον ήλιο να καίει ώσπου να την κάψει, το κάθε λαμόγιο κάνει δηλώσεις πολιτικού. Το μόνο που δεν χρειάζεται να δηλώσεις είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ γιατί θεωρείται αυτονόητο πως είσαι. Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, η συμπεριφορά του κάθε πολίτη, πολύ πριν λαλήσει ο αλέκτωρ.


Και οι υπουργοί, ωλαρία ωλαρά της ασχετοσύνης, ξαφνιάζονται με όσα συμβαίνουν στα υπουργεία τους! Και οι αρχηγοί των αποκομμάτων περιμένουν να δούνε τα βίντεο για να ξαφνιαστούν και εν συνεχεία να εξοργιστούν. Και οι πολίτες γενικά δηλώνουν άγνοια, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει. Καλέ, πού ζείτε; Σε κανένα παράλληλο σύμπαν;



Σ' αυτή τη χώρα κανένας δεν είναι ρατσιστής. Σ' αυτή τη χώρα όλοι ψηφίζουν με συνείδηση, κρίση και γνώση. Σ' αυτή τη χώρα όλοι έχουν αφετηρία το εθνικό συμφέρον που σπανιότατα ταυτίζεται με το συμφέρον της τσέπης τους.

Σ' αυτή τη χώρα κανένας δεν περιμένει να εξαργυρώσει την ψήφο του με μια θέση στο δημόσιο.

Και προ παντός: στην Ελλάδα κανένας (αστυνομικός) δεν αυθαιρετεί! Απλά, η χώρα αποτελείται από χιλιάδες εξαιρέσεις.

2 comments:

MenieK said...

Μεγάλη αλήθεια:
Η (γν)ώση που δίνει η (συν)είδηση (μεταφερμένη συνήθως απο τα ΜΜΕ) στην ψήφο διατηρεί την ελληνική κοινωνία σε διαρκή κρίση

Ναπoλέων said...

23-7-07

"Εγώ ένα λόγο θα σάς πω,
δεν έχω άλλον κανένα,
μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί"
του... παρακάτω «γνωμικού»:

Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πρίν προλάβει να σέ υποδουλώσει.

Ναπολέων