Wednesday, June 25, 2008

Το μέγεθος

Συχνά, το κόμπλεξ έχει να κάνει με το... μικρό μέγεθος. Συχνότερα, όμως, παρατηρούμε σε πολλές χώρες, πως έχει να κάνει με τον θρησκευτικο-εθνικιστικό φρόνημα που επικρατεί και που είναι ταυτόσημο με την απουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έλλειψη δημοκρατίας.

Λογικά, δεν είναι δυνατόν μια χώρα όπως η Τουρκία των 70 εκατομμυρίων και των 783.000 τ. χλμ. να θεωρείται "μικρή" ή "λίγη" μπροστά στη Γερμανία των 82 εκ. και των 375.000 τ.χλμ.

Αυτό όμως που σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα την καθιστά Δαβίδ μπροστά στον υποτιθέμενο γερμανικό Γολιάθ, δεν είναι τίποτε άλλο από τη γνώση της μειονεξίας σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς.

Αυτό το σύμπλεγμα το γνωρίζουμε καλά από τη χώρα ΜΑΣ.

Και μια που βρισκόμαστε στον χώρο του ποδοσφαίρου, φαντάζεστε την Ολλανδία των 16 εκ. και των 41.000 τ.χλμ να έχει εκπομπή με τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της που παίζουν στο εξωτερικό, όπως κάνει η κομπλεξική Ελλάδα των 11 εκ. και των 132.000 τ. χλμ.;
Δεν θα της έφτανε ολόκληρη μέρα.

Thursday, June 19, 2008

Για πες μας, ωρέ τσολιά...





...μην είν' βαριά του Ιμπραΐμοβιτς η... πιστολιά;
Μην είν' ασήκωτη του Χάνσον, του Ζιριάνοφ, του Ντε λα Ρεδ, του Γκουίθα;
Αυτό ήταν - ως εδώ η παραμύθα!

Tuesday, June 10, 2008

Ελλάδα: Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2008

Βιάζομαι, ε; Μπα, καθόλου!

Δεν έχετε προσέξει πως όποια θέση κι αν παίρνει η εκάστοτε «ΕΘΝΙΚΗ» ΜΑΣ (δώστε σημασία στο ΜΑΣ, διότι σ’ αυτή τη χώρα απαγορεύεται να ζούνε αλλοδαποί που παρακολουθούν σπορ δίχως να ταυτίζονται με το υβρίδιο του ελληνορθόδοξου εθνικοσοσιαλισμού) στο τέλος βγαίνουν όλα τα δίποδα που αποκαλούνται δημοσιογράφοι να δηλώσουν «π ρ ω τ α θ λ ή τ ρ ι α σ τ ι ς κ α ρ δ ι έ ς μ α ς»;

Προτείνω να στεφτεί η Ελλάδα (όχι απλά η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά ολόκληρη η χώρα) πρωταθλήτρια Ευρώπης ΑΝΕΥ αγώνων. Άλλωστε, στον ιδεώδη κόσμο των απανταχού Ελληναράδων, χρέη προπονητή θα εκτελούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Θα χάριζε στους Σουηδούς διακοπές στα Δωδεκάνησα με το αλκοόλ δωρεάν, στους Ρώσους θα χρέωνε τα δεκαπλάσια (διότι οι νεόπλουτοι μόνο έτσι το φχαριστιούνται), όσο για τους Ισπανούς… ε, όλο και θα τους έπειθε να διοργανώσουν ταυρομαχίες για τα ευαίσθητα γούστα του νεοέλληνα και να τους δώσει ποσοστά από τα στοιχήματα του μονοπωλίου του.

Thursday, June 5, 2008

Τα δίποδα της ελληνικής ειδησεογραφίας

Αρέσκονται όλα αυτά τα λουστραρισμένα φρόκαλα που γεμίζουν άσκοπα τις τηλεοπτικές ώρες, να μιλάνε για
α ξ ι ο π ρ έ π ε ι α.

Ανάθεμα κι αν ξέρουν πως γράφεται η λέξη.

Οι "σοβαροί" μιλάνε για την "αλλοδαπή οικιακή βοηθό" που ανακάλυψε το πτώμα του ηθοποιού.
Οι "λιγότερο σοβαροί" για την "Αλβανή καθαρίστρια".

(Γελοίοι δεν υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα γιατί κανείς δεν ξεχωρίζει τον όμοιό του.)

Κανένας δεν είπε στους δημοσιογραφίσκους του ευ-κώλου εντυπωσιασμού και της χυδαιότερης σκανδαλοθηρίας (οι ίδιοι είναι τόσο αστοιχείωτοι που δεν μπορούν να κρίνουν τι αποτελεί είδηση και τι όχι), πως η υπηκοότητα της γυναίκας είναι εξίσου αδιάφορη με το αν βάφει τα μαλλιά της ή αν έχει μάτια καστανά.

Τέτοια κνώδαλα!