Monday, December 17, 2007

Ορκίζομαι

update:

Ω καλή μου ξανθιά

Οι προτεραιότητες δεν κρύβονται!



Ορκίζομαι να υπηρετώ τα συμφέροντα των δικών μου ανθρώπων, ακριβώς όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μου, οι οποίοι επίσης ορκίστηκαν.

Ορκίζομαι να προστατεύω τα ταμεία της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας, που δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με την αθέτηση του όρκου των συναδέλφων μου. Έχω βαθιά πίστη μέσα μου πως οποιαδήποτε ατασθαλία κι αν κάνω δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθώ γιατί είμαι καλή χριστιανή και η εκκλησία της Ελλάδος με προστατεύει, όπως άλλωστε την προστατεύω κι εγώ και όλοι οι ψηφοφόροι μου, γι’ αυτό και δεσμεύομαι πως ουδέποτε θα αποκτήσουν το πολυπόθητο τέμενος οι μουσουλμάνοι.

Ορκίζομαι να εξασφαλίζω το μέλλον των αμέτρητων κουμπάρων, βαφτιστηριών, εξώγαμων αρχιμανδριτών και λοιπών ποιμένων με ανήλικες, διαφυλάσσοντας παράλληλα και το δικαίωμα σχηματισμού μαφιόζικων καρτέλ.

Ορκίζομαι πως δεν πρόκειται να διακυβεύσω τα συμφέροντα του τόπου νομιμοποιώντας αλλοδαπούς δίχως να πλουτίζουν με φακελάκια οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών, και να κάνω τα στραβά μάτια αν κάποιος απ' αυτούς σκοτωθεί σε εργατικό ατύχημα.

Ορκίζομαι να είμαι όσο πιο διακριτική μπορώ στα ρουσφέτια προκειμένου να μην με πιάσουν στα πράσα. Αν παρ’ ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχω φροντίσει να μην ξοδέψω όλα τα χρήματα που κέρδισα από αυτές τις δραστηριότητες στον τζόγο, στις μπουτίκ, στα Weight Watchers και στα χιονοδρομικά κέντρα της αλλοδαπής που δεν ξέρουν ποια είμαι και μου χρεώνουν κανονικά τη σουίτα σε σημείο που αγανακτούν οι δικοί μου άνθρωποι, οι οποίοι νομίζουν πως θα πάνε τζάμπα ταξιδάκι, αλλά το μόνο που γλιτώνουν είναι τα εισιτήρια της Ολυμπιακής.

Ορκίζομαι στα χρωμοσαμπούαν που συνέβαλαν στο ίματζ και το ύφος μου να εξακολουθώ να τα χρησιμοποιώ έως ότου γίνει και η Ντόρα ξανθιά.

Ορκίζομαι στα botox να τα τιμώ και να τα συντηρώ με απειροελάχιστη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ορκίζομαι ότι δεν θα κάνω τίποτε απολύτως γιατί ΑΥΤΟ θέλει ο ελληνικός λαός που ψηφίζει τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, δεν έχει και ούτε πρόκειται να αφήσει λαμόγιο εκτός υπουργικού αξιώματος.

Ορκίζομαι πως θα παλέψω να διατηρήσω τη βλακεία αυτού του λαού. Προς όφελος δικό μου και των δικών μου. Εις βάρος όλων σας…

Μα την Παναγία!

Wednesday, December 12, 2007

Το γλέντι συνεχίζεται

Τρελαίνομαι για απεργίες. Ειδικά των ελληνικών ΜΜΕ. Περνάω υπέροχα δίχως όλη αυτή τη μόλυνση να αιωρείται γύρω μου. Τα μιάσματα το βουλώνουν για ένα 24ωρο κι εγώ τραγουδάω ανέμελα "απεργία, γιορτή και σχόλη να 'ταν η βδομάδα όλη κι οι ειδήσεις να 'ταν μόνο καναδυό φορές το χρόνο..."

Ένας άλλος λόγος που τρελαίνομαι για απεργίες, είναι γιατί συνοδεύονται από διαδηλώσεις που μου χαρίζουν την ψευδαίσθηση πως ο χρόνος δεν πέρασε. Ακούω τα ίδια συνθήματα και νομίζω πως βρίσκομαι στην εποχή λίγο μετά τη μεταπολίτευση. Το μεγάλο μας τσίρκο. Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. Χάρη στις απεργίες σώζεται η προφορική μας παράδοση και ακούγεται (πάλι) ο Μίκης Θεοδωράκης.

Οι συχνές διαδηλώσεις είναι βέβαια ό,τι χειρότερο για τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, αφού όλες αυτές οι κυρίες θεωρούν πως χάνουν τα απαραίτητα γραμμάρια από τον ποδαρόδρομο και δεν αποζητούν πια τον ιμάντα. Βέβαια, στις διαδηλώσεις δεν μπορούν να φοράνε τις σινιέ φόρμες και να το παίζουν επιμελώς ατημέλητες, αφού το σκληρό φως της μέρας απαιτεί πιο προσεκτικό μεϊκ-απ. Τουλάχιστον είναι ευκαιρία να δείξουν την καινούρια γκαρνταρόμπα και τα ασορτί αξεσουάρ τους. Είναι όντως αστεία όλη αυτή η τόσο υποσιτισμένη μάζα, αφού αρκούν τρεις εκπρόσωποί της για να καλύψουν το πιο φαρδύ πεζοδρόμιο.

Σήμερα, ανάμεσα στις απαιτήσεις για κρουασάν των 30 θερμίδων, φουά γκρα με μηδέν λιπαρά, δώρο μία φιάλη στις έξι Chateauneuf-du-Pape και δωρεάν πτήσεις με ελικόπτερο προς και από τα χιoνοδρομικά κέντρα, προβλέπεται να μάθουμε και τις τάσεις των απεργών στα ταξίδια των γιορτών: προτίμησαν άραγε και φέτος τα σαλέ ή έχουν επιλέξει ρεβεγιόν στην Καραϊβική, περνώντας και ένα τριήμερο στην Κούβα έτσι για να κάνουν το επαναστατικό τους καθήκον;

Friday, December 7, 2007

Η γνήσια ελληνική γιορτή

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η πιο γνήσια ελληνική γιορτή. Πρόκειται για τη μέρα κατά της διαφθοράς. Όλοι οι Έλληνες αδελφωμένοι κι αγκαλιασμένοι θα ξεχυθούν στους δρόμους κλείνοντας το μάτι συνωμοτικά και στέλνοντας μήνυμα στους υπάνθρωπους των χωρών με τη γλωσσική πενία που δεν ξέρουν τι θα πει «λάδωμα», «μίζα», «γρηγορόσημο», «φακελάκι»...



Και ύστερα, με υψωμένους λοστούς, θα καταθέσουν στεφάνια στα τάγματα ασφαλείας που μεταλαμπαδεύουν τον ουσιαστικό ελληνικό πολιτισμό.