Thursday, October 18, 2007

Θα το πω στον μπαμπά μου!

Την ώρα που η αρκούδα με τη γουρουνίσια κεφαλή μυρίστηκε κουφάρι και προσπαθεί να το καταβροχθίσει, η χουντορατσιστική νοοτροπία του λαού ξεσπαθώνει.
Πλησιάζουν εθνικές επέτειοι, άλλωστε, και το έθνος έχει ηθικήν υποχρέωσιν να προβάλει και πάλι την παραμυθένια ανωτερότητά του.
Και ενώ υπάρχουν κάποιες δειλές φωνές εθνοπαραληρηματικής απεξάρτησης, υψώνονται, πιστές στην παραδοσιακή αναποτελεσματικότητα των προτύπων τους, με τον πιο ανόητο τρόπο.

Δεν φταίνε τα παιδιά, βέβαια, που δεν καταλαβαίνουν πως η διαμαρτυρία απαιτεί θυσίες. Έτσι έμαθαν από το σπίτι τους, αυτή τη συμπεριφορά έχουν κάνει παντιέρα οι εργατοπατέρες, αυτή τη λαϊκίστικη πολιτική ακολουθούν και τα ξεπερασμένα κόμματα.
Ποια δηλαδή; Μα, την πολύ απλή: θα φωνάξεις άναρθρα στο περιβάλλον σου, θα διαμαρτυρηθείς παρενοχλώντας χιλιάδες άλλους πολίτες που δεν τους αφορά το πρόβλημά σου, θα γκαρίξεις στα τηλεπαράθυρα δίχως να καταλαβαίνεις ότι το μόνο αποτέλεσμα είναι οι δείκτες τηλεθέασης, θα ουρλιάξεις γιατί τελικά είσαι κι εσύ ένα νούμερο σαν όλα τα υπόλοιπα που συναντάς παντού καθημερινά.
Διαβάζω λοιπόν στα NEA, πως κινδυνεύουν με αποβολές οι «αντιρρησίες» που δεν θέλουν να λάβουν μέρος στις παρελάσεις. Και τι κάνουν τα παιδιά; Τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να κλαφτούν.

Και καλά ως εδώ. Παιδιά είναι. Γιατί όμως ο βουλευτής που κάνει ερώτηση στη βουλή δεν τους εξηγεί πως οι αγώνες θέλουν θυσίες, πως καλό θα είναι να οργανωθούν και να διεκδικήσουν, έστω κι αν το πληρώσουν με αποβολή, το δικαίωμα της επιλογής τους; Γιατί να μην καταστήσουν γνωστή την άποψή τους ενάντια στα κατάλοιπα της χριστιανοδικτατορικής παράδοσης, πληρώνοντας το τίμημα της επιλογής τους;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι πολύ απλή: αυτά γίνονται σε χώρες όπου ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση και γνωρίζει πώς πρέπει να διεκδικεί αυτά που θεωρεί ότι του ανήκουν.

Στην οικογενειοκρατούμενη Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών, των άνευ σοβαρού λόγου εκλογών, το σύνθημα παραμένει ένα: Λούφαρε κι εσύ, μπορείς! Ο μπαμπάς καθαρίζει, για πάρτη σου.


Υ.Γ. Τα καλύτερα θα έρθουν από τους σταλινικούς εθνοκάπηλους της "Ε".

Tuesday, October 16, 2007

Η σημειολογία του καμηλαυκιού

Το καλλυμαύκι, αναφέρει ο άνθρωπος της εκκλησίας Μπαμπινιώτης στο λεξικό του, είναι η λανθασμένη εκδοχή του καμηλαυκίου.

Το προσπερνάω σφυρίζοντας αδιάφορα, αφού κατά τη γνώμη μου, αρκετές γενιές ταλαιπωρήθηκαν άνευ λόγου και ουσίας με την γκαρνταρόμπα της κάστας-ντίβας της ελληνικής επικράτειας.

Αυτό που πρόσεξα τελευταία (τάχα μου δεν σκαμπάζουμε τίποτε από ιατρική και η ηπατίτις C νομίζουμε πως είναι παιδική νόσος), μετά τα απαισιόδοξα ιατρικά ανακοινωθέντα (τι σου είναι το timing!), είναι πως ο κ. Παρασκευαΐδης απεικονίζεται όλο και συχνότερα, σχεδόν αποκλειστικά θα έλεγα, άνευ καλύμματος (ένδειξη δύναμης και δόξης;) του άτριχου της κεφαλής.

Και ΟΧΙ, δεν θα βάλω ΚΑΙ εγώ φωτογραφία. Υπάρχουν ήδη αρκετές!

Friday, October 12, 2007

Ψώρα

Όταν οι Αμερικανοί κάνουν δηλώσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο είναι - σύμφωνα με ορισμένους όψιμους Μακεδονομάχους - ανιστόρητοι και προκλητικοί.

Όταν οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν με ψήφισμα τη γενοκτονία των Αρμενίων, οι ίδιοι σκατόψυχοι, δεν έχουν καν το κουράγιο να το σχολιάσουν.

Αθάνατη, κομπλεξική ΚανεΕΛΛηΆΔΑ!

Monday, October 8, 2007

Η Μεταμόσχευση


Η μεταμόσχευση, παιδιά, δεν θα γίνει ποτέ!


Είναι αντιδεοντολογικό σε άτομο άνω των 65 και στην περίπτωσή του δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο άνθρωπος προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια. Είναι ο Κεντέρης και η Θάνου της ελληνικής εκκλησίας.


Από πού να το πιάσεις; Από παντού βρωμάει!


Από το "κουσούρι" που κατηγορεί, ενώ... ανεβαίνοντας στον άμβωνα κουκουλώνει όλες τις ομοφυλοφιλικές υποθέσεις του περιβάλλοντός του;


Από την Ιστορία που γραφόταν δίπλα του και δεν ήξερε, ενώ έχει άποψη για την Ιστορία του 1821 λες και ήταν αυτόπτης μάρτυς;


Από τις σκοταδιστικές απόψεις του περί Διαφωτισμού;


Από τους εμπόρους και διακινητές ναρκωτικών που διορίζει στην επικράτεια και τους δικαστικούς που ελέγχει η αγιοσύνη του;


Από τη φιλοδοξία του να χώνεται στις εγκόσμιες εξουσίες και να κηρύσσει τις γνωστές αηδίες περί αιώνιας βασιλείας των ουρανών, που μόλις πλησιάζει κοντά του κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την αποφύγει;


Για το ότι δέχεται από τον ανεκδιήγητο φύλαρχο με τα φυλαχτά να πληρώσει ο ελληνικός λαός για μια νοσηλεία δίχως νόημα;


Περαστικά.


Στο ποίμνιο.


Και στη Τζένη!

Sunday, October 7, 2007

Λαϊκή Σοφία 2

ΚΟΥΓΙΑ που σε κούναγε

Thursday, October 4, 2007

Λαϊκή Σοφία

Από πατέρα ΚΟΚΚΙΝΟ γεννιέται παιδί ΜΑΥΡΟ

Wednesday, October 3, 2007

Είπα και ελάλησα


"Παυλόπουλος: «Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές»
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, διέψευσε σήμερα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών σε 18 μήνες, ενώ επανέλαβε ότι ο νέος εκλογικός νόμος δεν είναι ακόμη έτοιμος."

Αυτά τα βαρυσήμαντα διαβάζω μεταξύ άλλων στην Καθημερινή. Αν δεν κάνω λάθος ΚΑΙ ο κ. Παυλόπουλος ήταν από εκείνους που επέμεναν πριν από 2 μήνες ότι "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους", εννοώντας τον Μάρτιο 2008.

Τα γεγονότα, όμως, τον διέψευσαν.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν:

α) ξέχασε τι έλεγε
β) δεν ξέρει γενικά τι λέει
γ) θεωρεί ότι ξέχασε ο λαός
δ) θεωρεί ότι ο λαός δεν δίνει σημασία στα όσα λέει
ε) είναι οπαδός του δόγματος "αν και δε με λένε Ρίζο, όπως θέλω το γυρίζω"
στ) όλα τα παραπάνω

Υ.Γ. Είχα διαβάσει και για την επιστολή Ψωμιάδη προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά το χρυσό κορίτσι. Παράλληλα, ο γίγας αυτός της πολιτικής σκέψης, δήλωνε την υποστήριξή του στον Ευ. Βενιζέλο με κριτήριο το ότι είναι ... Θεσσαλονικιός.

Καλέ να στείλω και τη γιαγιά μου. Και χρυσό κορίτσι ΚΑΙ Θεσσαλονικιά!

Monday, October 1, 2007

Όταν φωνάζω



Όταν φωνάζω, δεν το κάνω για να σε επιπλήξω.


Είναι γιατί με τρομάζει η σιωπή σου που ολοένα αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια.


Είναι μια απελπισμένη απόπειρα να δραστηριοποιήσω τα αδρανή μέλη του σώματός σου.


Είναι το ξόρκι ενός θανάτου που όσο ζυγώνει με παγώνει.


Το ξέρεις, φαίνεται πως το ξέρεις.


Γι' αυτό, τώρα πια, οι τσακωμοί μας κρατάνε στιγμές, δεν συνοδεύονται από μερόνυχτα βουβαμάρας.


Δεν έχουμε πολύ χρόνο.


Κι όμως, ακόμη βρίσκουμε αφορμές να τον χάνουμε.